Το κέικ των αναμνήσεων

pink_cake2.jpg

Οι τελευταίες μέρες είναι γεμάτες κατασκευές, καλλιτεχνικές δημιουργίες και φυσικά ανησυχίες περί ζαχαροπλαστικής. Η μυρωδιά του μπισκότου είναι πλέον μόνιμη και έχει γίνει το νέο άρωμα μου..αυτό βέβαια δεν είναι κακό (το αντίθετο μάλλον!!!), χαίρομαι διότι εκτός από εμένα το χαίρονται και οι γύρω μου!
Το χθεσινό απόγευμα συμμαζεύοντας την βιβλιοθήκη έπεσα σε ένα παλιό άλμπουμ με φωτογραφίες από το σχολείο, ωραίες εποχές, θυμάστε τότε που μόλις τελείωνε το φιλμ της φωτογραφικής πηγαίναμε στο φωτογραφείο να μας το εμφανίσει..και συνήθως περιμέναμε 2-3 ημέρες με ανυπομονησία, ήταν η “προ-ψηφιακή” εποχή τότε που η κάθε φωτογραφία αποκτούσε μοναδική θέση μέσα στα άλμπουμ και στις καρδιές μας φυσικά!

Ξεφυλλίζοντας λοιπόν το άλμπουμ των σχολικών εκδρομών έκανα ένα νοητό ταξίδι πίσω στον χρόνο …έτσι μέσα στον γενικότερο ενθουσιασμό, τους πύργους αναμνήσεων και παλιμπαιδισμού(!!) σαν παιδάκι θέλησα να φτιάξω ένα κέικ αλλά προσαρμοσμένο σε κοριτσίστικο ύφος με κυρίαρχο χρώμα φυσικά το ροζ, τι άλλο? Αυτό που κατάλαβα είναι πως μια εικόνα κατορθώνει πάντα να σε ταξιδέψει εκεί που θέλει, το ίδιο και μια γεύση!! Η συνταγή είναι απλή όπως και τα βήματα, θα χρειαστείτε μόλις 15 λεπτά από τον ελεύθερο σας χρόνο και έτοιμο!!

pink_cake.jpg

Το κέικ των αναμνήσεων

Υλικά:
190 γρ. βούτυρο αγελάδος η Βιτάμ
230 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 αυγά μεγάλα (περίπου 180 γρ.)
120 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
50 γρ. πούδρα κακάο άγλυκο
1/4 κ.γλ. αλάτι
1 κάψουλα βανίλιας
1 1/2 κ. γλ. baking powder
240 γρ. αλεύρι απλό
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε κυβάκια
30 ml. λικέρ σοκολάτα η καφέ (προαιρετικά)

Για το γαρνίρισμα:
200 γρ. μαρμελάδα φράουλα( η οποιαδήποτε άλλη σας αρέσει)
250 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά (χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή)
2 κ.σουπ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ. γλ βανίλια σκόνη
4-5 σταγόνες ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής
ζαχαρωτά λουλουδάκια & πολύχρωμη τρούφα για το decor.


Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε όλες τις σκόνες, εκτός από την ζάχαρη.
2. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη και τα χτυπάμε για 8 λεπτά να αφρατέψουν.
3. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα στο μείγμα.
4. Προσθέτουμε εναλλάξ την κρέμα γάλακτος με τις σκόνες, ανακατεύοντας στην χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, ίσα-ίσα να ενσωματωθούν και να σχηματιστεί μια λεία και απαλή κρέμα.
5. Τέλος προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε με την βοήθεια μιας σπάτουλας.
6. Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς(αέρα).
7. Χρησιμοποιούμε ένα μακρόστενο ταψάκι με διαστάσεις 22 εκ., το βουτυρώνουμε ελαφρώς και τοποθετούμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στον πάτο για να μας ξεκολλήσει πιο εύκολα το κέικ στο ξεφούρνισμα.
8. Ψήνουμε για 35-45 λεπτά στον φούρνο, μετά τα 35 λεπτά κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι ώστε να δούμε αν είναι έτοιμο.
9. Μόλις το βγάλουμε το αφήνουμε για μιάμιση ώρα να κρυώσει και μετά το γαρνίρουμε.

Για το γαρνίρισμα:
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την σαντιγί με την άχνη και την βανίλια, απαλά με μια σπάτουλα.
2. Προσθέτουμε τις σταγόνες ζαχαροπλαστικής και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να πάρει ροζ χρώμα.
3. Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να παγώσει.
4. Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, πρώτα απλώνουμε την μαρμελάδα στην επιφάνεια του κέικ και ακριβώς από πάνω στρώνουμε την κρέμα ισιώνοντας με μια σπάτουλα.
5. Διακοσμούμε με τα κουφετάκια και τα ζαχαρωτά.

Tips:
* Δεν ξεχνάμε πως τα αυγά και το βούτυρο πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου.
* Μπορούμε εάν δεν έχουμε μακρόστενο ταψί να χρησιμοποιήσουμε κάποιο άλλο με τις ίδιες διαστάσεις
* Το κέικ μπορεί να διατηρηθεί 5-6 ημέρες εντός ψυγείου.

Καλή Επιτυχία!


Advertisements

Tagged: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: