Μπισκότα με φυστικοβούτυρο

dog_bones.jpg

Οι μέρες κυλούν πολύ ευχάριστα και ειδικά όταν έχουν ψησίματα! Η συνταγή είναι ο οδηγός και εσύ απλώς ακολουθείς τα βήματα που θα σε οδηγήσουν σε έναν μαγικό θησαυρό. Πολλές φορές θα χρειαστούν ρίσκα και μικρές ή μεγάλες αποφάσεις αλλά το αποτέλεσμα θα δικαιώσει κάθε απόφαση.Αυτό εισέπραξα από το σεμινάριο του Στέλιου Παρλιάρου την προηγούμενη εβδομάδα. Η απλότητα, η ακρίβεια και κυρίως η πειθαρχία είναι οι τρεις καλές νεράιδες που σε φέρνουν πάντα ένα βήμα κοντά στην ευτυχία!
Επίσης, μάθαμε τα μυστικά της mousse au chocolat, το ρόλο που παίζει η καλή σοκολάτα στην τελική γεύση, πως να φτιάξουμε σπιτική πραλίνα φουντουκιού, σαλάμι σοκολάτας και φυσικά macaron.Η ζαχαροπλαστική είναι πρόκληση, πάρτε το ρίσκο και δημιουργήστε.

Στην σημερινή ανάρτηση θα φτιάξουμε μπισκότα με φυστικοβούτυρο. Νόστιμα, θρεπτικά και υγιεινά!Το φυστικοβούτυρο είναι μια διαχρονική αξία, αρκεί να είναι “γνήσιο” και τι εννοώ όταν λέω γνήσιο? Στο εμπόριο θα βρείτε αρκετές μάρκες με διάφορους τύπους, προτιμήστε εκείνο που να μην περιέχει πρόσθετα έλαια και ζάχαρη αλλά μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φιστίκια και αλάτι. Επίσης δώστε ιδιαίτερη σημασία στο αν περιέχει φοινικέλαιο το οποίο αποτελεί πλούσια πηγή λίπους.

Η ζύμη είναι αρκετά μαλακή και πολύ εύπλαστη, διαλέξτε μικρά κουπ-πατ για μπισκότα καθώς λόγω της σύστασης της σπάει πολύ εύκολα και θα δυσκολευτείτε στην μεταφορά της.
Η συνταγή ακολούθως!

peanut_butter1.jpg

Μπισκότα με φυστικοβούτυρο

Υλικά:

100 γρ. βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου
160 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
60 γρ. μαύρη μαύρη μαλακή
350 γρ. φυστικοβούτυρο, “extra crunchy” (1 βαζάκι ολόκληρο)
1 αυγό μέτριο
25 ml. κονιάκ
1/2 κ.γλ. βανίλια σκόνη
1 κ.γλ. κανέλα (προαιρετικά)
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
310 γρ. αλεύρι απλό

Εκτέλεση:
1. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το βούτυρο σε κομματάκια, τις ζάχαρες και χτυπάμε με μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
2. Προσθέτουμε το αυγό και το φυστικοβούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα για λίγα λεπτά ακόμα.
3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα αρωματικά σε ένα μπολ.
4. Τα προσθέτουμε στο μείγμα σε δόσεις και ανακατεύουμε με τον γάντζο ή το χέρι μας για περισσότερη ευκολία.
5. Αλευρώνουμε ελαφρώς μια επιφάνεια και ανοίγουμε την ζύμη με την βοήθεια πλάστη. Κόβουμε με κουπ-πατ σε σχηματάκια.
6. Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε ταψί, σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα ή το έχουμε βουτυρώσει ελαφρώς.
7. Ανάβουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς (στο αέρα). Ψήνουμε για 10′-12′
8. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε για 5′-10′ να κρυώσουν και έπειτα τα αφαιρούμε με προσοχή.
9. Αφού κρυώσουν μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε σε μεταλλικό δοχείο το οποίο κλείνει αεροστεγώς μέχρι 20 ημέρες.

Τips:
– Το μυστικό της συνταγής είναι να χρησιμοποιήσουμε καλής ποιότητας φυστικοβούτυρο.
– Αν δεν θέλουμε να δώσουμε στα μπισκότα σχήμα, μπορούμε να τα πλάσουμε σε  μπαλάκια.
– Επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κονιάκ με ουίσκι ή κάποιο μπέρμπον( θα πρότεινα όχι λικέρ)

Καλή Επιτυχία!

Advertisements

Tagged: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: