Mini muffins με σοκολάτα

muffin2.jpg

Σαν να μας τα χάλασε λιγάκι ο καιρός τις τελευταίες ημέρες. Το Απριλιάτικο ψιλοβρόχι δεν λέει να σταματήσει, βέβαια αν το δούμε με άλλο μάτι, η βροχή( στην οποία δεν είμαστε καθόλου συνηθισμένοι!!!) έχει μια ιδιαίτερη αίσθηση, η δύναμη με την οποία πέφτουν οι σταγόνες δημιουργούν πάντα μια ατμοσφαιρική και ταυτόχρονα μελαγχολική διάθεση. Πολλοί αγαπούν τους περιπάτους τις βροχερές ημέρες γιατί έτσι το μυαλό τους ξεμπλοκάρει,δημιουργεί άλλοι πάλι αγαπούν την ζεστασιά και την θαλπωρή του σπιτιού τους και άλλοι (όχι δεν μιλάω για εμένα!!) κλείνονται στην κουζίνα, κατεβάζουν αλεύρια-ζάχαρες, ξεπαγώνουν αυγά και ψήνουν,ψήνουν, ψήνουν…Ο καιρός επηρεάζει την διάθεση μας κακά τα ψέματα, εκμεταλλευτείτε κάθε όψη του και χαμογελάστε, κάτι καλό θα βγει αναμφίβολα!
Σε ανταπόκριση λοιπόν από την όμορφη και βροχερή νύφη του Θερμαϊκού, το πρώτο πράγμα που νοιώθω να πω είναι πως σε αυτήν την πόλη ακόμα και η κακοκαιρία δεν μπορεί να σε σταματήσει να γοητεύεσαι από τις ομορφιές της. Ξέρεις πως όπου κι αν βρεθείς κάπου κοντά σου υπάρχει θάλασσα.

Οι φίλοι μου από την Αθήνα με πειράζουν, γιατί όπου κι αν βρεθώ κουβαλάω ταψάκια, θήκες για cupcakes λέγοντας μου πως είμαι κάτι σαν κινούμενο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής! Βρήκα αφορμή (..λέμε τώρα!) την ημέρα του Αγίου Γεωργίου να ετοιμάσω μικρά κεκάκια (Muffins)..έχετε ακούσει την έκφραση “Σπίτι χωρίς Γιάννη, μάλλον έχει Γιώργο”?..
Επίσης, αν θέλετε γρήγορα και εύκολα κερασματάκια που θα κλέψουν τις εντυπώσεις, η συγκεκριμένη συνταγή είναι ότι πρέπει!
Ακολουθεί η συνταγή!Επιχειρήστε την!

Muffins σοκολάτας με κομματάκια σοκολάτας

Υλικά:
250 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
280 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 κάψουλες βανίλια
ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι
1 κ.γλ κανέλα
250 ml. σοκολατούχο γάλα
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
35 γρ. πούδρα κακάο (άγλυκο)
350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 52%-55% κακάο (τεμαχισμένη σε κομμάτια)
100 γρ. λευκή κουβερτούρα (τεμαχισμένη σε κομμάτια)

Για την επικάλυψη:
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 52%-55% κακάο
400 γρ. κρέμα γάλακτος 36% fat
1 κ.γλ. μέλι
1 πακέτο peanuts με επικάλυψη σοκολάτας

Εκτέλεση:
1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και τα χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να γίνει πιο αφράτο.
2. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
3. Τεμαχίζουμε την σοκολάτα σε μικρά κομματάκια. Ανάβουμε τον φούρνο στου 175 βαθμούς (στον αέρα).
4. Κοσκινίζουμε όλες τις σκόνες σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ,και τις προσθέτουμε στο μείγμα εναλλάξ με το γάλα ανακατεύοντας παράλληλα με μια σπάτουλα ή στην χαμηλή ταχύτητα του μίξερ.
5. Μόλις τελειώσουμε θα πρέπει να έχει προκύψει μια λεία,αφράτη και πλούσια κρέμα. Τέλος ρίχνουμε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να πάνε σε όλο το μείγμα.
6. Χρησιμοποιούμε μεταλλική βάση για miffins και την γεμίζουμε τα κενά με καραμελόχαρτα.
7. Με ένα κουταλάκι του γλυκού γεμίζουμε την κάθε θήκη έτσι ώστε να καλύπτει τα 3/4 με προσοχή γιατί κατά το ψήσιμο θα φουσκώσει η ζύμη.
8 Ψήνουμε για 12′-15′. Η ζύμη επειδή είναι αρκετή θα μας βγουν αρκετά τεμάχια. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Βγαίνουν περίπου 80-85 τεμάχια.
9. Μόλις ξεφουρνίσουμε, αφήνουμε τα κεκάκια κατά μέρος και ξεκινάμε να φτιάξουμε την κρέμα σοκολάτας.

Για την επικάλυψη:
1. Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια χρησιμοποιώντας  κοφτερό μαχαίρι και την ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ.
2. Σε ένα μεταλλικό σκεύος ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να κάψει πολύ καλά, όχι να βράσει όμως.
3. Κατεβάζουμε από την φωτιά ρίχνουμε την κρέμα πάνω στην τεμαχισμένη σοκολάτα και το μέλι.Περιμένουμε 1′ και ύστερα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα απαλά μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα.
4. Μόλις είναι έτοιμη, την βάζουμε στο ψυγείο για 45′ περίπου ώστε να σφίξει. Ανά διαστήματα ανοίγουμε το ψυγείο και την ανακατεύουμε βοηθώντας την να παγώσει πιο γρήγορα με αυτόν τον τρόπο.
5. Μόλις είναι έτοιμη, παίρνουμε ένα μη αιχμηρό μαχαίρι και μια μικρή ποσότητα κρέμας και την απλώνουμε στην επιφάνεια του κάθε muffin. Διακοσμούμε με πολύχρωμη τρούφα και τα σοκολατένια φιστίκια στην κορυφή.

Tips:
~ Την φόρμα για mini muffins όπως και τα καραμελόχαρτα μπορούμε να την βρούμε σε επιλεγμένα καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής. Η συγκεκριμένη που χρησιμοποίησα εγώ, έχει 24 θέσεις για muffins.
~ Αν δεν θέλουμε να βάλουμε λευκή σοκολάτα, μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με την ίδια ποσότητα κουβερτούρα η σοκολάτα γάλακτος.
~ Για τη διακόσμηση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε επίσης μικρά μπισκοτάκια, πολύχρωμα καραμελάκια, smarties, marshmallows κλπ.

Καλή Επιτυχία!

Advertisements

Tagged: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: