Τούρτα με μπισκότα και κρέμα τριαντάφυλλου

mothers_day2

Χρόνια Πολλά στις μανούλες όλου του κόσμου!!

Εντάξει και στην δική μου, ιδιαίτερα θα έλεγα!! Σήμερα μπήκα στην κουζίνα αποκλειστικά για το γλυκό μιας γλυκείας μανούλας! Είναι εύκολο, είναι δροσερό, είναι εποχής και φτιάχνεται γρήγορα και πανεύκολα!
Δεν θέλω να σας κουράσω με πολλά λόγια!

Πάμε να γιορτάσουμε και να αφιερώσουμε όλη μας την θετική ενέργεια! Μην ξεχνάτε η καλύτερη απόδειξη της αγάπης είναι οι πράξεις!

 

mothers_day1.jpg

 

Τούρτα με μπισκότα και κρέμα τριαντάφυλλο

Υλικά:

Για την κρέμα πατισερί:
500 ml. γάλα φρέσκο 3,5% λιπαρά
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 κρόκους αυγών
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 1/2 κ.γλ. βανίλια σκόνη
50 γρ. κορν φλάουρ
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (χτυπημένη σε σαντιγί)
120 γρ. γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο

2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
250 γρ. φράουλες φρέσκες
250 γρ. κεράσια

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μπολ κρατάμε μια μικρή ποσότητα από το γάλα και το ανακατεύουμε πολύ καλά με το κορν-φλάουρ, έτσι ώστε να διαλυθεί πλήρως.
2. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά ένα μεταλλικό σκεύος και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, την ζάχαρη, την βανίλια και το ροδόνερο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους ελαφρώς με ένα πιρούνι, ύστερα τους προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το κορν-φλάουρ και ανακατεύουμε με έναν αυγογδάρτη κυκλικά και γρήγορα  ώστε να απορροφηθούν τα υλικά αλλά και για να μην σβολιάσει η κρέμα για περίπου 4′-6′.
4. Μόλις είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά, την αδειάζουμε όπως είναι καυτή σε ένα μπολ και σκεπάζουμε την επιφάνεια της με μια μεμβράνη.
5. Την βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να παγώσει.

Για την συναρμολόγηση:

1. Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και την χτυπάμε με μίξερ για λίγα λεπτά να μαλακώσει και να αφρατέψει ελάχιστα. Ενσωματώνουμε την σαντιγί σε δόσεις και χτυπάμε για λίγα λεπτά ακόμη. Τέλος προσθέτουμε το γλυκό του κουταλιού και ανακατεύουμε να απλωθεί σε όλο το μείγμα.
2. Χρησιμοποιούμε στρογγυλό τσέρκι με διάμετρο 22 cm., το οποίο τοποθετούμε στον στην μέση μιας πιατέλας. Ξεκινάμε στρώνοντας μια σειρά από μπισκότα αφού πρώτα τα βουτήξουμε ελαφρώς στο γάλα. Προσθέτουμε την μισή ποσότητα της κρέμας και συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο. Καλύπτουμε ξανά με μπισκότα. Ουσιαστικά δημιουργούμε δύο βάσεις στο γλυκό (στον πάτο και στην μέση). Προσθέτουμε και την υπόλοιπη ποσότητα της κρέμας. Βάζουμε την πιατέλα στο ψυγείο για μισή ώρα.
3. Παράλληλα πλένουμε καλά τα φρούτα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο, αφαιρούμε προσεκτικά το τσέρκι και τοποθετούμε μπισκότα περιμετρικά έτσι ώστε να καλυφθεί πλήρως. Διακοσμούμε την επιφάνεια με τα φρέσκα φρούτα και σερβίρουμε.

Καλή Επιτυχία!

Advertisements

Tagged: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: