Αφράτα cookies με κομματάκια σοκολάτας

choco_cookies2.jpg

Είναι κάποιες καθημερινές συνήθειες που δεν τις αλλάζεις. Όπως ο πρωινός καφές, ο απογευματινός περίπατος, να τρως σουβλάκι από το αγαπημένο σου στέκι, να χαζεύεις για πολλοστή φορά την ίδια βιτρίνα! Την εβδομάδα που μας πέρασα πήρα την πρώτη μου dslr camera, nikon παρακαλώ. Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Είναι μαγεία να τραβάς φωτογραφίες και να χαίρεσαι τόσο για το αποτέλεσμα, να κοιτάς την οθόνη και να λες με φίλους, κοίτα πόσο τέλεια βγήκε. Ξεκίνησα κι εγώ τα κλικ, (και τα μαγειρέματα φυσικά!!!). Η μονοήμερη εκδρομή στην πανέμορφη Αριδαία και τα Λουτρά Πόζαρ στάθηκε ως αφορμή για να κάνω τα “επίσημα εγκαίνια” της κάμερας. Κάπου εκεί λοιπόν. στους πρόποδες του Καιμακτσαλάν χάθηκα μέσα στο πράσινο της φύσης, το θρόισμα των δέντρων, το γαλήνιο κελάηδημα των πουλιών. Η εμπειρία υπέρ τέλεια, όσο για τα λουτρά δεν σας πω τίποτα, θα αφήσω τις εικόνες να μιλήσουν από μόνες τους.

pozar1.jpg
Όπως σας είπα και πιο πάνω, η υπέροχη αυτή Λουτρόπολη βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Βόρας (Καιμακτσαλάν), απέχει 32 χιλιόμετρα από την Έδεσσα και μόλις 3 χιλιόμετρα από την περιοχή Λουτράκι ( καμία σχέση με το Λουτράκι της Πελοποννήσου!!!). Στο Λουτράκι λοιπόν, οι θερμές πηγές αναβλύζουν από την κοίτη του ρέματος Αγίου Νικολάου με θερμοκρασία 37oc, κάτι που καθιστά την έλευση στις πισίνες απόλυτα εφικτή. Οι υδροθεραπευτικές τους ιδιότητες λένε οι ντόπιοι, οφείλονται στην “άχλη” που δημιουργείται μεταξύ νερού και αέρα.

pozar3.jpg

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στις ανοιχτές πισίνες, στους φυσικούς καταρράκτες ή στις εσωτερικές-ιδιωτικές και στο χαμάμ. Κάντε μια εξόρμηση, θα ανταμειφθείτε πλουσιοπάροχα. Η φύση θα μιλήσει στις καρδιές και στο σώμα σας.

Και τώρα στα της συνταγής!
Πάμε να φτιάξουμε τα πολυαγαπημένα και σοκολατένια…

choco_cookies.jpg

Αφράτα cookies με κομματάκια σοκολάτας

Υλικά:
135 γρ. βούτυρο με μαργαρίνη

145 γρ. ζάχαρη καστανή μαλακή
65 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 αυγά μέτρια
1/4 κ.γλ. αλάτι
1/2 κ.γλ. βανίλια σκόνη
3/4 κ.γλ. σόδα 
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
35 γρ. κακάο άγλυκο
240 γρ. αλεύρι απλό
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 50%-55% κακάο

Εκτέλεση:
1. Ανάβουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς(στον αέρα).
2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τις ζάχαρες έως ότου αφρατέψει το μείγμα.
3. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν καλά στο μείγμα.
4. Προσθέτουμε τα αρωματικά (βανίλια, αλάτι) και χτυπάμε για λίγα λεπτά ακόμα.
5. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι,το μπέικιν πάουντερ, την σόδα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
6. Ενσωματώνουμε τις σκόνες στο μείγμα μας σε δόσεις και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν καλά. Στο τέλος κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και την ενσωματώνουμε στο μείγμα.
7. Στρώνουμε σε ταψάκι για μπισκότα λαδόκολλα ή το βουτυρώνουμε ελαφρώς.
8. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια (μέγεθος ενός καρυδιού) και τα τοποθετούμε σε απόσταση μεταξύ τους (γιατί θα απλώσουν κατά το ψήσιμο).
9. Ψήνουμε για 12′-15΄, μόλις ξεφουρνίσουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά σερβίρουμε.

Tips:
~ Προτιμήστε πούδρα κακάο καλής ποιότητας για πιο φίνο αποτέλεσμα.
~ Αν η ζύμη μας βγει μαλακιά και κολλάει ελαφρώς στο χέρι, σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει.
~ Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα και πολύχρωμα κουφετάκια smarties (προτιμήστε να mini), αν θέλουμε να δώσουμε χρώμα. Περίπου 100 γρ. είναι αρκετά για αυτή την δόση.

Καλή Επιτυχία!

 

Advertisements

Tagged: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: