Εξωτικό κέικ καρύδας

 

brown_sugar_coconut_cake.jpg

 

Θέλω να γράψω, “ξεκίνησαν και οι ζέστες” αλλά δεν κολλάει, παρόλο που διανύουμε έναν άκρως καλοκαιρινό μήνα, ο καιρός παραμένει αναποφάσιστος! Περιμένεις το καλοκαίρι μετά μανίας, έχεις κατεβάσει και τα καλοκαιρινά, τα έχεις τακτοποιήσει στην ντουλάπα και να μην μπορείς να ντυθείς ανάλογα! Τουλάχιστον την αντηλιακή κρέμα προσώπου μπορούμε να την βάλουμε άφοβα! Μην ξεχνάτε να μπαίνετε στο blog της Μαίρης για να ενημερώνεστε για ιδέες μακιγιάζ, προτάσεις περιποίησης προσώπου και σώματος. Επίσης θα βρείτε και συνταγές μου. Πληροφορίες δείτε εδώ.

Τις τελευταίες μέρες είμαι χαμένη ανάμεσα σε σημειώσεις, βιβλία και άπειρες ασκήσεις! Εξεταστική περίοδος βλέπετε. Ααα και πτυχιακή ταυτόχρονα, που σημαίνει πολύ πολύ μετάφραση! Φυσικά στα διαλείμματα ξεκλέβω χρόνο και καταγράφω ότι ιδέες και εμπνεύσεις έχω. Πολύ σύντομα έρχεται συνταγή χωρίς προσθήκη γλουτένης (gluten-free), γλυκές ιδέες αλλά και σημαντικές γνώσεις, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για το υπέροχο Goodie bag που έλαβα από την εταιρεία Schär.
Δεν σας είπα, το σκ που μας πέρασε έφτιαξα μπισκοτάκια φορεματάκια, τόσο πολλά που κάποια στιγμή ξεχάστηκα και νόμιζα πως ζούσα σε πύργο(!!). Φυσικά, οι προετοιμασίες αυτές έγιναν για μια
όμορφη βάπτιση στην Αλεξάνδρεια. Σας έχω και φωτογραφικό υλικό…

 

lady_biscuits.jpg

 

Μακάρι να μπορούσα να σας μεταφέρω λίγο από το άρωμα του βουτύρου και την αρχοντιά της βανίλιας. Που θα πάει η τεχνολογία θα κάνει το βήμα παραπάνω κάποια μέρα!!

Και περνάμε στα της συνταγής. Δεν θα κρύψω πως η καρύδα ανήκει στην κατηγορία των αγαπημένων μου συστατικών, επίσης το τελευταίο διάστημα κάναμε πολύ καλή παρέα η δυο μας. Η συνταγή αυτή προέκυψε ένα όμορφο μεσημέρι, θα δείτε πως εκτός από κρυσταλλική ζάχαρη έχω προσθέσει και σκούρα καστανή, μυστικό η σκούρα καστανή(μαλακή) προσφέρει πιο καραμελένια γεύση και προσδίδει περισσότερη υγρασία στα γλυκά. Θα προσέχεται πάντα όταν αγοράζεται καστανή ζάχαρη να αναγράφεται στην συσκευασία ότι είναι 100% ακατέργαστη. 

 

cake_brown_sugar_coconut.jpg


Cake
καρύδας με μαύρη ζάχαρη και αποξηραμένα cherries

Υλικά:
– 300 γρ. βούτυρο με μαργαρίνη
– 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
– 120 γρ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
– 1 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη
– 4 αυγά
– 190 ml. γάλα φρέσκο 3.5%v λιπαρά
– ξύσμα από 1 πορτοκάλι
– 1/4 κ.γλ. αλάτι
– 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
– 90 γρ. νιφάδες καρύδας
– 270 γρ. αλεύρι απλό
– 80 γρ. αποξηραμένα cherries

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο μαζί με την μαύρη και την κρυσταλλική ζάχαρη. Χτυπάμε με μίξερ σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 3′-4′ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζουμε για λίγα λεπτά ακόμα. Κοσκινίζουμε όλες τις σκόνες (αλεύρι, μπέικιν, βανίλια, αλάτι) και τις προσθέτουμε εναλλάξ στο μείγμα μαζί με το γάλα. Χτυπάμε στην χαμηλή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι μαζί με τις νιφάδες και ανακατεύουμε με μια μαριζ να ενσωματωθούν.
  4. Βουτυρώνουμε δύο μικρές φόρμες για κέικ με διάμετρο 16 εκ. η καθεμία ή μια μεγάλη και πασπαλίζουμε με νιφάδες καρύδας στο εσωτερικό τους/της. Βάζουμε στο ψυγείο για 10′ να παγώσει ελαφρώς το βούτυρο.
  5. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 40′-45′, στα 40′ κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι να βεβαιωθούμε ότι έχει ψηθεί και εσωτερικά το κέικ.
  6. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το γλάσο. Θα χρειαστούμε 10 κ.σουπ. ζάχαρη άχνη(κοσκινισμένη) και 3 κ.σουπ. γάλα φρέσκο. Τα ανακατεύουμε με έναν αυγογδάρτη και έπειτα περιχύνουμε το κέικ.

Καλή Επιτυχία!

Advertisements

Tagged: , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: