Bounty cake #τοπειρατικό

bounty1.jpg

Ξεμείνατε στην πόλη, είστε σε κάποιο νησί, σε κάποιο εξοχικό φίλου, στο σπίτι και βλέπετε ταινία ή κάθεστε στην βεράντα…όπου και να είστε αποκλείεται το βλέμμα σας να μην έπεσε πάνω στο ολόγιομο αυγουστιάτικο φεγγάρι, το Σάββατο που μας πέρασε. Αυτό το φεγγάρι σε κάνει να αγαπήσεις ακόμα περισσότερο το καλοκαίρι, όπου κι αν περπατάς νοιώθεις να σε ακολουθεί και να σε γεμίζει με φως. Και σας ρωτώ, έχετε επισκεφτεί τα Κάστρα στην Θεσσαλονίκη?(ακολουθεί μικρή ιστορική αναδρομή! 🙂 ) Πρόκειται για το Επταπύργιο ή αλλιώς “Γεντί Κουλέ (Yedi Kule)”, το οποίο επί Οθωμανικής κατοχής αποτέλεσε Βυζαντινό φρούριο, ενώ αργότερα μετατράπηκε σε φυλακή. Σήμερα το Υπουργείο Πολιτισμού έχει αναλάβει την εσωτερική-εξωτερική του αναστήλωση καθώς οι φυλακές μεταφέρθηκαν.

bounty.jpg
Στην Αυγουστιάτικη πανσέληνο λοιπόν, έβλεπες παντού ζευγαράκια μικρής και μεγάλης ηλικίας, παρέες νέων, φοιτητές και ξένους τουρίστες τους οποίους ξεναγούσαν νέα παιδιά, να σκαρφαλώνουν στα τείχη, να βγάζουν φωτογραφίες, να κρατούν σακούλες με μπύρες και αναψυκτικά και να αφήνονται τόσο στην πανέμορφη θέα της πόλης όσο στην λάμψη του φεγγαριού.
Εγώ πάλι σκεφτόμουν ποιο θα είναι το επόμενο θέμα του blog, όσο χαλάρωνα το μυαλό ταξίδευε σε συνταγές, έλιωνα νοητά σοκολάτα, ετοίμαζα την ζύμη το cheesecake και μετά αναρωτιόμουν με τι φρούτα να γαρνίρω την σαρλότ…
Στο σημερινό άρθρο θα ετοιμάσουμε ένα κέικ που συνδυάζει την αγάπη για σοκολάτα και το άρωμα του καλοκαιριού, σε παιδική διάθεση πάντα! Είναι πολύ εύκολο στην εκτέλεση, η προετοιμασία απαιτεί ελάχιστο χρόνο, το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη υπομονή κατά την διάρκεια του ψησίματος.

bounty5.jpg
Και μην ξεχάσω την προηγούμενη εβδομάδα έτρεξε ένας πολύ νόστιμος και γλυκός διαγωνισμός σε συνεργασία με την Μαίρη από το Madeinheart, η τυχερή “Θεσσαλονικιά” παρέλαβε την τούρτα – δώρο και πέταξε στα σύννεφα από την χαρά της. Τον Σεπτέμβριο έρχεται νέος γλυκός διαγωνισμός, μείνετε συντονισμένοι!!

competition2.jpg


Bounty Cake #τοπειρατικό

Υλικά:

– 200 γρ. βούτυρο παγωμένο κομμένο σε κύβους
– 190 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
– 4 αυγά μέτρια
– 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
– 1/4 κ.γλ. αλάτι
– 1 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
– 120 ml. κρέμα καρύδας
– 60 ml. γάλα φρέσκο
– 35 γρ. πούδρα κακάο
– 70 γρ. νιφάδες καρύδας
– 200 γρ. αλεύρι απλό
– 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Για την διακόσμηση:

– 1 βαζάκι 250 γρ. Nutella
– 4 – 5 κ.σουπ. νιφάδες καρύδας

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε κυβάκια μαζί με την ζάχαρη. Χτυπάμε με μίξερ σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 3′-4′ μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζουμε για λίγα λεπτά ακόμα. Κοσκινίζουμε όλες τις σκόνες (αλεύρι, μπέικιν,πούδρα κακάο, αλάτι), προσθέτουμε τις νιφάδες καρύδας και τις προσθέτουμε εναλλάξ στο μείγμα μαζί με το γάλα και την κρέμα καρύδας. Χτυπάμε στην χαμηλή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2. Στην συνέχεια προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και την κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια (μέγεθος ενός κουμπιού) και ανακατεύουμε με μια μαριζ να ενσωματωθούν.
3. Βουτυρώνουμε ελαφρώς και τοποθετούμε λαδόκολλα σε δύο τετράγωνες φόρμες με διαστάσεις 21cm*19cm και μοιράζουμε το μείγμα σε ίσες ποσότητες. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς (αέρα) για 35′ – 45′, στα 35′ κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα ώστε να βεβαιωθούμε ότι το κέικ έχει ψηθεί εσωτερικά.
4. Μόλις κρυώσει πολύ καλά, ξεκινάμε την συναρμολόγηση. Τοποθετούμε την πρώτη βάση σε μια πιατέλα, καλύπτουμε με μια λεπτή στρώση από nutella, έπειτα σκεπάζουμε με την επόμενη και καλύπτουμε την εξωτερική επιφάνεια με την υπόλοιπη nutella και διακοσμούμε με νιφάδες καρύδας.

Tips:
– Βγάλτε το βούτυρο από το ψυγείο, την ώρα που θα ξεκινήσετε τις ετοιμασίες για το κέικ. Προτιμήστε κάποιο επώνυμο και ανάλατο.
– Αν θέλετε πιο έντονη την γεύση της καρύδας, μπορείτε να προσθέσετε plus 100 γρ. κύβους καρύδας. (Τέτοιους θα βρείτε σε μπαχαράδικα και σε καταστήματα με ξηρούς καρπούς).
– Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κουβερτούρα με σοκολάτα γάλακτος ή λευκή κουβερτούρα.

Καλή Επιτυχία!
Φιλιά, Αριάδνη.

 

Advertisements

Tagged: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: