Κέικ με εσπρέσο και Wild Africa

happy_cake1.jpg

Επιστρέψατε από διακοπές και η διάθεση είναι λίγο πεσμένη? Όλοι λίγο-πολύ μοιραζόμαστε το ίδιο συναίσθημα. Η ουσία είναι να περνάμε καλά, να χαιρόμαστε τις όμορφες στιγμές και να φτιάχνουμε τις δικές μας αναμνήσεις. Ακόμα κι αν έχετε ξεκινήσει ήδη την δουλειά, μην πτοείστε, βάλτε μικρούς στόχους και αφιερώστε χρόνο σε πράγματα που σας χαλαρώνουν.
Μην ξεχνάτε το καλοκαίρι το φτιάχνουμε μόνοι μας!
Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν, γνώρισα πολλά και ιδιαίτερα μέρη, ταξίδεψα με την ομορφιά κάθε τοπίου που αντίκρισα, συνάντησα ευγενικούς ανθρώπους, χάθηκα ανάμεσα σε υπέροχα παραδοσιακά προϊόντα και υπόσχομαι πως στις επόμενες μου αναρτήσεις να σας μεταφέρω πρωτότυπες και φρέσκες ιδέες!

Το φθινόπωρο είναι η εποχή που αποπνέει ρομαντισμό, νοσταλγία και αθωότητα. Χρυσοκίτρινα φύλλα είναι πεσμένα στο έδαφος, η μυρωδιά της βροχής είναι πιο έντονη, η θάλασσα μετατρέπεται σε μια ζεστή αγκαλιά και όπως έχει πει και κάποιος λάτρης της εποχής,”Ο χειμώνας είναι έργο χαρακτικής, η άνοιξη ακουαρέλας, το καλοκαίρι είναι μια ελαιογραφία, ενώ το φθινόπωρο αποτελεί το μωσαϊκό όλων των παραπάνω!”
Ώρα για την συνταγή μας..

happy_cake.jpg
Κέικ βανίλια-σοκολάτα με λικέρ Wild Africa

Υλικά:

– 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
– 280 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
– 4 αυγά μέτρια
– 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
– 1/4 κ.γλ. αλάτι
– 1 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
– 3/4 κ.γλ. σόδα μαγειρική
– 20 ml. λικέρ Wild Africa
– 20 ml. εσπρέσο
– 160 ml. γάλα φρέσκο
– 35 γρ. πούδρα κακάο
– 260 γρ. αλεύρι απλό
– 125 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος

Για τo γλάσο:

– 10 κ.σουπ. ζάχαρη άχνη
– 2 κ.σουπ. πούδρα κακάο
– 5 κ.σουπ. γάλα φρέσκο

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη. Χτυπάμε με μίξερ σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 3′-4′ μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζουμε για λίγα λεπτά ακόμα. Κοσκινίζουμε όλες τις σκόνες (αλεύρι, μπέικιν, σόδα, αλάτι) και τις προσθέτουμε εναλλάξ στο μείγμα μαζί με το γάλα και το λικέρ. Χτυπάμε στην χαμηλή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2. Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο. Βουτυρώνουμε μια κλασική φόρμα για κέικ ελαφρά και την τοποθετούμε στο ψυγείο. Στην συνέχεια χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μπολ (το ένα να περιέχει, περίπου τα τρία τέταρτα του μείγματος και στο άλλο το υπόλοιπο), στο μπολ με το λιγότερο προσθέτουμε την πούδρα κακάο κοσκινισμένη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να απορροφηθεί πλήρως. Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το λευκό μείγμα, στην συνέχεια προσθέτουμε σε κουταλιές το σοκολατένιο, καλύπτουμε με τις σταγόνες σοκολάτας και τέλος σκεπάζουμε με την υπόλοιπη δόση από το λευκό.
3.  Ψήνουμε στους 175 βαθμούς (αέρα) για 35′ – 45′, στα 35′ κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα ώστε να βεβαιωθούμε ότι το κέικ έχει ψηθεί εσωτερικά.
4. Μόλις κρυώσει πολύ καλά, ετοιμάζουμε το γλάσο. Κοσκινίζουμε την άχνη και την πούδρα κακάο σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις με έναν αυγογδάρτη, μέχρις ότου να προκύψει μια λεία κρέμα. Καλύπτουμε την επιφάνεια του κέικ με το γλάσο και διακοσμούμε με τρούφα σοκολάτας, πολύχρωμα smarties, κομματάκια από μπισκότα της αρεσκείας μας.

Tips:
– Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείται καλής ποιότητας κακάο, γιατί έτσι επιτυγχάνουμε πιο φίνα γεύση της σοκολάτας στα γλυκά.
– Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις σταγόνες τις συνταγής με σταγόνες πικρής σοκολάτας.

Καλή Επιτυχία!

 

 

Advertisements

Tagged: , , , , , , ,

4 thoughts on “Κέικ με εσπρέσο και Wild Africa

  1. stylencritics September 1, 2014 at 8:02 pm Reply

    Είναι τόσο λαχταριστό!!!

    • ariadnepil September 2, 2014 at 9:03 am Reply

      Είναι πολύ!! 😀 😀

  2. Ερμιόνη September 9, 2014 at 6:21 pm Reply

    Δείχνει πραγματικά πολύ δελεαστικό το κέικ σου Αριάδνη (μα τι ωραίο όνομα)!
    Το συγκεκριμένο λικέρ δεν το γνώριζα, από ότι είδα έχει άρωμα και γεύση καραμέλας οπότε το πάντρεμα του με τόσα πολλά και ωραία υλικά θα είναι σίγουρα πολύ πετυχημένο!

    • ariadnepil September 10, 2014 at 11:26 am Reply

      Ερμιόνη μου σε ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα σχόλια σου!
      Το συγκεκριμένο λικέρ είναι πραγματικά ιδιαίτερο γι’αυτό και το χρησιμοποίησα στην συνταγή.
      Ελπίζω να την δοκιμάσεις και να σου αρέσει!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: