Brownies με σοκολάτα γάλακτος & φουντούκια #nameday

brownie1.jpg
Ίσα-ίσα που προλαβαίνω να ανεβάσω την συνταγή, για να σας κεράσω τουλάχιστον “ιντερνετικά” ένα κομματάκι brownie!! Σήμερα νοιώθω πως η μέρα πέρασε σαν αστραπή, κοιτάω το ρολόι και αναρωτιέμαι μας πως?.. πριν λίγο δεν ήταν έξι?
Κάτι τέτοιες στιγμές επιβεβαιώνουν το ρητό που λέει, “τα ωραία τελειώνουν γρήγορα”. Το τηλέφωνο χτυπάει ανά διαστήματα, όμορφες ευχές από φίλους και συγγενείς με κάνουν να κοκκινίζω, να χαμογελώ και πολλές φορές να σκύβω το κεφάλι από ντροπή! Μην νομίσετε κι εγώ πριν λίγα χρόνια το έμαθα, κατά τύχη ότι υπάρχει γιορτή για την Αριάδνη. Παρόλα αυτά, θέλω να πω σε όλους εσάς που επισκέπτεστε το Blog και μου γράφετε όμορφα λόγια, ένα τεράστιο ευχαριστώ! Έχετε καταλάβει ότι αγαπώ πολύ την ζαχαροπλαστική και προσπαθώ μέσα από κάθε συνταγή να σας μεταφέρω όσες γνώσεις έχω και να μοιραστούμε μαζί την χαρά της δημιουργίας. Γιατί μην ξεχνάμε, κάθε γλυκό είναι ένα μικρό ταξίδι στην χώρα των γεύσεων.

brownie3.jpg
Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και γρήγορη, δηλαδή να δεν προλαβαίνετε να ετοιμάσετε ένα γλυκό και θέλετε κάτι τσακ μπαμ, μην διστάσετε!! Θα χρειαστείτε απλά και βασικά υλικά, που σίγουρα θα υπάρχουν στον ντουλάπι.

Brownies με σοκολάτα γάλακτος & φουντούκια

Υλικά:
– 180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
– 40 γρ. ζάχαρη καστανή
– 160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
– 4 μικρά αυγά (ή 3 μέτρια) φρέσκα
– 3 κάψουλες βανιλίνη
– λίγο αλατάκι ( ή ανθό αλατιού)
– 200 ml. κρέμα γάλακτος
– 2 κ.γλ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
– 35 γρ. κακάο άγλυκο
– 320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 90 γρ. κουβερτούρα γάλακτος σε κομματάκια
– 40 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα

Για την κρέμα:
– 300 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
– 75 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
– 3 κ. σουπ. κρέμα καραμέλας

Εκτέλεση:
1. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα το βούτυρο μαζί με τις ζάχαρες, έως ότου αφρατέψουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγα λεπτά ακόμα.
2. Κοσκινίζουμε τα στερεά (αλεύρι, κακάο, βανίλια, μπέικιν πάουντερ, αλάτι). Ενσωματώνουμε στο μείγμα αυγών-βουτύρου την κρέμα γάλακτος. Μόλις απορροφηθεί προσθέτουμε και τα στερεά. Χτυπάμε στην χαμηλή ταχύτητα του μίξερ. Θα προκύψει ένα λείο και απαλό μείγμα. Προσθέτουμε την σοκολάτα και τα φουντούκια και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης).
3. Χρησιμοποιούμε ένα τετράγωνο ταψί με διαστάσεις. Το βουτυρώνουμε ελαφρά και τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλα στο εσωτερικό του. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς (στον αέρα) για 45′.
4. Μόλις βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο, ξεκινάμε να φτιάξουμε την κρέμα. Ζεσταίνουμε τα 50 ml. από την κρέμα γάλακτος, μέχρι να κάψει. Κόβουμε σε κομματάκια την κουβερτούρα και την ενώνουμε μαζί με την καυτή κρέμα και την καραμέλα. Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα. Στην συνέχεια χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη σαντιγί και την ενσωματώνουμε στην κρέμα σοκολάτας-καραμέλας. Ανακατεύουμε καλά και την μεταφέρουμε σε σακούλα κορνέ.
5. Διακοσμούμε το brownie με την κρέμα και πασπαλίζουμε με φουντούκια, πολύχρωμα κουφετάκια ή ότι μας αρέσει.

brownie2.jpg

Tips:
– Για περισσότερο άρωμα, μπορούμε να αφαιρέσουμε τα 20 ml. κρέμα γάλακτος και να το αντικαταστήσουμε με κονιάκ, μπράντι ή λικέρ της αρεσκείας μας.
– Εναλλακτικά μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα καραμέλας με σιρόπι καραμέλας στην ίδια ποσότητα με την συνταγή.

Καλή επιτυχία,
Αριάδνη!

Advertisements

Tagged: , , , , , , ,

5 thoughts on “Brownies με σοκολάτα γάλακτος & φουντούκια #nameday

  1. Elena September 19, 2014 at 1:07 pm Reply

    Iperoxi sintagi!Anti gia voutiro mporw na valw ladi?

    • ariadnepil September 19, 2014 at 1:50 pm Reply

      Σε ευχαριστώ πολύ Ελενάκι μου!
      Και βέβαια, μπορείς να αντικαταστήσεις το βούτυρο με λάδι, προτίμησε ηλιέλαιο!

  2. Elena September 19, 2014 at 1:58 pm Reply

    Ok!thanks!:-)

  3. Marion September 24, 2014 at 11:20 am Reply

    Αν και λίγο καθυστερημένα… χρόνια πολλά και καλά : )
    Ωραίο γλυκό Αριάδνη.
    Και το έχεις στολίσει πολύ όμορφα. Ιδανικό και για τούρτα γενεθλίων έτσι όπως το βλέπω

    Μπράβο !

  4. ariadnepil September 24, 2014 at 12:27 pm Reply

    Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Marion. Πιστεύω πως η επιτυχία ενός γλυκού αποτελείται από δύο πράγματα, γεύση+εμφάνιση!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: