Μπισκότα γεμιστά #τασοκολατένια

double_choco1.jpg
Θέλεις να φτιάξεις ένα νόστιμο (..συνήθως σοκολατένιο γλυκό), με απλά και εύχρηστα υλικά σε χρόνο μηδέν. Και μετά να το συνδυάσεις με τον απογευματινό καφέ ή σαν σνακ.
Εντάξει ένα σακουλάκι cookies ή μπισκοτάκια δεν ακούγεται και τόσο άσχημο, ιδίως όταν σου θυμίζει κάτι από κουλουράκι βουτύρου ή σοκολατένιο κουραμπιέ. Σοκολατένιο κουραμπιέ? (..Μόλις έκανα download μια από τις Χριστουγεννιάτικες συνταγές του blog!!)

Ti λέγαμε? Ααα ναι πως η σοκολάτα είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Έχει τόση μεγάλη δύναμη στην ζαχαροπλαστική, που όσες συνταγές και να δημιουργήσει κάποιος, πάντα ο ορίζοντας θα μεγαλώνει. Είναι η αγαπημένη όλων και θα συνεχίσει να είναι…
Στο σημερινό post, θα φτιάξουμε μαλακά βουτυρένια μπισκοτάκια γεμιστά με γκανας σοκολάτας..τόσο εύκολα και τόσο γρήγορα.

double_choc2.jpg

Μπισκότα γεμιστά #τασοκολατένια

Υλικά για την ζύμη:
100 γρ. βούτυρο παγωμένο
140 γρ. άχνη ζάχαρη
1 αυγό μέτριο
1/2 κ.γλ. βανίλια σκόνη
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
30 γρ. κακάο πούδρα
250 γρ. αλεύρι απλό

Για την γκανάς:
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 52-55% κακάο
180 ml. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά

Εκτέλεση:
1
. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο μαζί με την άχνη και την βανίλια και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και τον κρόκο και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα.
2. Σταματάμε το μίξερ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο και τα προσθέτουμε στο μείγμα σε δόσεις. Για ευκολία φοράμε ένα γάντι και ανακατεύουμε  με το χέρι. Η ζύμη που θα προκύψει θα είναι μαλακή και αφράτη. Την βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
3. Αλευρώνουμε ελαφρώς μια καθαρή επιφάνεια και ανοίγουμε την ζύμη με την βοήθεια ενός πλάστη σε φύλλο πάχους 1 εκατοστό. Κόβουμε με στρογγυλό κουπ-πατ (ή ότι άλλο σχέδιο μας αρέσει αρκεί να είναι το ίδιο για να τα κάνουμε μετά σε σάντουιτς.
4. Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ταψί για μπισκότα και τα μεταφέρουμε εκεί. Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου στους 175 βαθμούς.
5. Μόλις ξεφουρνίσουμε ετοιμάζουμε την γέμιση. Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και την ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, (Προσοχή όχι να κοχλάσει!) και περιχύνουμε την σοκολάτα. Περιμένουμε δύο λεπτά και μετά ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να προκύψει μια λεία και γυαλιστερή κρέμα. Την βάζουμε στο ψυγείο για 1 1/2-2 ώρες.
6. Μόλις είναι έτοιμη, παίρνουμε μικρές κουταλίτσες και τις βάζουμε στο κέντρο κάθε μπισκότο. Κλείνουμε από πάνω με το άλλο κομμάτι ώστε να δημιουργήσουμε το σάντουιτς. 

double_choc3.jpg

Tips:
~ Η συνταγή δίνει 20 μπισκοτάκια γεμιστά, αν θέλετε περισσότερα κομμάτια διπλασιάστε τις ποσότητες των υλικών που δίνονται στην συνταγή.
~ Τα μπισκότα βγαίνουν ούτε πολύ γλυκά αλλά ούτε και πολύ άγλυκα. Μπορείτε να αυξήσετε την άχνη ζάχαρη κατά 20-30 γρ. επιπλέον.
~ Αν η ζύμη κολλάει, αφήστε την για μια ώρα ακόμα στο ψυγείο. Τα μπισκότα γίνονται πιο μαλακά αφού βγουν από τον φούρνο και μείνουν, αλλά και γιατί η συνταγή δεν έχει πολύ αλεύρι.

Καλή Επιτυχία!
Αριάδνη.

Advertisements

Tagged: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: