Κέικ σοκολάτας με μαύρη μπύρα #JackSparrow

beer_cake3.jpg

Στο σημερινό post θα μοιραστώ μαζί σας, μια πολύ ιδιαίτερη συνταγή, φυσικά σοκολατένια! Άλλωστε επιβάλλεται μιας και έχουμε μπει για τα καλά στο φθινόπωρο. Καλό μήνα σας είπα? Σκέφτηκα να σας το πω με μια συνταγή, την οποία και λάτρεψα από την πρώτη στιγμή, πολύ ξεχωριστή τόσο σε γεύση όσο και διαδικασία εκτέλεσης. Plus, θέλω να μοιραστώ ακόμα μια πολύ σημαντική στιγμή μου, ύστερα από ένα καλοκαίρι γεμάτο, με πολύ διάβασμα, ζαχαροπλαστική και πάλι διάβασμα, άντε και μια μικρή απόδραση στις Χαλκιδική-Σπέτσες-Πόρτο Χέλι, παρέδωσα με πολύ χαρά και άγχος (!!) την πτυχιακή μου εργασία. Σας έχω πει (?), ότι εκτός από γλυκά, σπουδάζω μηχανικός στα ιατρικά μηχανήματα!
Δεν σας περιγράφω τις ατελείωτες ώρες μετάφρασης μπροστά στον υπολογιστή, τους ατελείωτους καφέδες και τσάι που κατανάλωσα αλλά και τα ξενύχτια. Οι κόποι όμως και οι αγωνίες μου, δεν πήγαν χαμένοι, άλλωστε όταν έχουμε ρεαλιστικούς στόχους όλα μπορούμε να τα πετύχουμε. Κι όπως λέω καμιά φορά στον εαυτό μου, “Τα όνειρα σε ταξιδεύουν, αλλά οι στόχοι σε καθοδηγούν”.
Φυσικά στην σχολή δεν εμφανίζομαι ως Ariadne’s Wonderland, αλλά ως Αριάδνη καθώς όλοι με ξεχωρίζουν από το μαλλί “χιλιόμετρο”!
Πρόκειται για να μην σας κρατώ σε αγωνία για ένα full σοκολατένιο κέικ με μαύρη μπύρα #Ελληνική φυσικά. Την συγκεκριμένη συνταγή την έφτιαξα το καλοκαίρι, την οποία άντλησα από ξένο μπλογκ του οποίου δεν συγκράτησα το όνομα, έκανα κάποιες μικρό αλλαγές, πρόσεξα αρκετά τις αναλογίες και σας την δίνω με πολύ αγάπη.
Γιατί αν το καλοσκεφτείς, τι άλλο θέλεις στην ζωή, αγάπη και ένα γενναιόδωρο κομμάτι σοκολάτας ή καλύτερα ένα πλούσιο κομμάτι κέικ σοκολάτας…
Για να δούμε λοιπόν!!

beer_cake4.jpg

Κέικ σοκολάτας με μαύρη μπύρα #JackSparrow

Υλικά:
165 γρ. βούτυρο αγελάδος
100 γρ. μαύρη ζάχαρη μαλακή
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 αυγά
165 ml. μαύρη μπύρα
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
(ή 2 κάψουλες βανιλίνη)
1 κ.γλ. σόδα
120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
ελάχιστο αλάτι
55 γρ. κακάο
195 γρ. αλεύρι
165 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Για το γλάσο:
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
180 ml. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά

beer_cake2.jpg

Εκτέλεση:
1. Σε ένα μεταλλικό σκεύος λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την μπύρα σε μέτρια φωτιά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει κατά μέρος. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα στερεά, την κρυσταλλική και την μαύρη ζάχαρη, την σόδα, το αλάτι και το αλεύρι.
2. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γιαούρτι και την εσάνς βανίλιας ελαφρώς έως ότου ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μείγμα αυγών-γιαουρτιού στο μείγμα βουτύρου μπύρας και ανακατεύουμε με έναν αυγογδάρτη. Σε αυτήν την φάση ενώνουμε τα υγρά με τα στερεά υλικά. Τέλος προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας.
3. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ με διαστάσεις 22 εκ. Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο (αέρα) στους 170 βαθμούς για 40-50 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
4. Ετοιμάζουμε το γλάσο. Τεμαχίζουμε την σοκολάτα και την μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε μέχρι να κάψει την κρέμα γάλακτος. Την περιχύνουμε πάνω στην κουβερτούρα, Περιμένουμε 1-2 λεπτά και στην συνέχεια με μια σπάτουλα ανακατεύουμε κυκλικά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και γυαλιστερή κρέμα. Περιχύνουμε το κέικ και διακοσμούμε με τρούφα σοκολάτας (προαιρετικά).

beer_cake1.jpg

Y.Γ: #JackSparrow, γιατί? Γιατί σε κάθε του κομμάτι ανακαλύπτεις έναν κρυφό παράδεισο, νομίζεις πως κι εσύ ταξιδεύεις με ένα πειρατικό πλοίο, και κάπου εκεί κοντά σου κρύβεται και ο Τζόνι!!

Καλή Επιτυχία!
ΧΧΧ

Advertisements

Tagged: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: