Μπισκότα βουτύρου #ΒασικήΣυνταγή

butter3.jpg

Το project του Σαββατοκύριακου λέει: “Πανεύκολα, αρωματικά μπισκότα βουτύρου”. Ιδανικά για όλες τις ώρες τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους. Το πλεονέκτημα τους είναι πως φτιάχνονται πολύ εύκολα, μπορούμε να τους δώσουμε ότι σχήμα θέλουμε, να τα κάνουμε γεμιστά με μαρμελάδα ή άλειμμα πραλίνας, να απλώσουμε γλάσο  στην επιφάνεια τους και να τα διακοσμήσουμε με πολύχρωμα κουφετάκια ή απλώς να τα φάμε σκέτα.
Τραγανά όσο πρέπει και παράλληλα μαλακά τόσο-όσο να λιώνουν στο στόμα. Το βουτυρένιο τους άρωμα θα σας ξελογιάσει!! Aο δρόμος σας βγάλει στην Κηφισιά, κάντε μια στάση στο νέο κατάστημα Paul… θα κάνετε ένα γευστικό ταξίδι στην Γαλλία!

Λοιπόν, είστε έτοιμοι να φτιάξετε τα δικά σας χειροποίητα βουτυρένια μπισκότα? Απαραίτητα εφόδια, αγάπη και όρεξη! Μην ξεχάσετε, το βούτυρο και τα μάτια σας! Διαλέξτε το καλύτερο, είτε Κερκύρας, είτε αγελαδινό, το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!!
Εγώ χρησιμοποίησα μαρμελάδα κορόμηλο(?)…είναι αυτή που αχνοφαίνεται – υπερτέλεια!! Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήστε όποια σας αρέσει! Μην ξεχάσω, αν θέλετε να φτιάξετε λιγότερη ποσότητα, απλώς μειώστε την συνταγή στο μισό! Το ίδιο τέλεια θα βγουν και πάλι!!

butter2.jpg


Μπισκότα βουτύρου #ΒασικήΣυνταγή

Υλικά:
250 γρ. βούτυρο παγωμένο (από το ψυγείο)
150 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αυγά φρέσκα
3 κάψουλες βανίλια
1 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
450-500 γρ. αλεύρι γ.ο.τ.χ.

Εκτέλεση:

1. Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια και το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

2. Κοσκινίζουμε την άχνη και την προσθέτουμε μαζί με την βανίλια.

3. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιόμορφη σαν κρέμα.

4. Σταματάμε το μίξερ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και τα προσθέτουμε σε δόσεις. Χρησιμοποιούμε το χέρι μας για πιο ευκολία.

5. Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε την ζύμη σε λεπτό φύλλο, κόβουμε με κουπ-πατ σε διάφορα σχήματα ανάλογα με το γούστο. Τοποθετούμε τα μπισκότα πάνω σε λαδόκολλα.

6. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς. Μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο αφήστε τα 5 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία τους κι έπειτα μπορείτε να τα μεταφέρετε μια πιατέλα σερβιρίσματος.

butter1.jpg

Tips:
~ Μόλις ετοιμάσουμε την ζύμη μπορούμε να την ανοίξουμε σε ρολό, να την τυλίξουμε με αλουμινόχαρτο ή διάφανη μεμβράνη και να την βάλουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξει. Όταν την βγάλουμε την κόβουμε σε λεπτές φέτες με ίσιο μαχαίρι και ακολουθούμε τα βήματα ψησίματος.
~ Επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε την βανίλια με εκχύλισμα ή με κάποιο εσάνς της επιλογής μας 1 κ.γλ. είναι αρκετό.
~ Τα μπισκότα διατηρούνται έως και 1 εβδομάδα πολύ καλά, εάν τα βάλουμε σε γυάλινο βάζο ή μεταλλικό κουτί και τα κλείσουμε ερμητικά.

Υ.Γ: Αυτήν την εβδομάδα στο Blog της Μαίρης θα βρείτε την νέα μου ανάρτηση, ένα αρωματικό κέικ μπανάνας με καρύδα και σοκολάτα. Για να δείτε κι άλλες συνταγές μου κάντε κλικ εδώ.

Advertisements

Tagged: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: