Εύκολα cookies με νουτέλα

merenta_cookies2.jpg
Φθινόπωρο, ένας μήνας γλυκός, γαλήνιος και άκρως ρομαντικός. Χρώματα και διάθεση σε πιο μελαγχολικούς τόνους. Ίσως να μας αφήνει μια πικρή γεύση στα χείλια, γιατί μας απομακρύνει από
λαμπερό και λατρεμένο καλοκαιράκι
Παρόλα αυτά, παραμένει η εποχή των αλλαγών, των ευκαιριών, της νέας σοδειάς. Αυτό το Φθινόπωρο για μένα είναι κάπως διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Με βρίσκει πιο ώριμη, πιο κατασταλαγμένη και αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα. Εδώ, σε μια πόλη γεμάτη ζεστασιά, πολυτραγουδισμένη με φόντο τον λευκό πύργο, τα όμορφα στενά, τους πράους και χαμογελαστούς ανθρώπους.
Δεν θα σας το κρύψω, είμαι ένας ερωτικός μετανάστης, γεμάτος όνειρα, ελπίδα και πολύ αγάπη για την ζαχαροπλαστική, γιατί όπως σας έχω πει και παλαιότερα, η ζαχαροπλαστική είμαι μια τέχνη που απαιτεί συμμετοχή και των τεσσάρων αισθήσεων, σου επιστρέφει την αγάπη που της δίνεις!
Αυτόν τον καιρό λοιπόν, δοκιμάζω “μπουγάτσες”… παντός τύπου, με τυρί, με κιμά, με κρέμα, μην μπερδευτείτε και πείτε την τυρόπιτα, το σωστό εδώ στην όμορφη πόλη του βορρά είναι μπουγάτσα. Ο κόσμος αγαπάει το καλό φαγητό, τον καφέ(!!) και φυσικά τα γλυκά.
Γι’αυτό λοιπόν, με το σημερινό post, θα σας καλωσορίσω με τι άλλο?…cookies..αγαπημένα, πολυσυζητημένα και φυσικά με (?)..νουτέλα!!!

merenta_cookies1.jpg
  Εύκολα cookies με νουτέλα

Υλικά:
1 stick βούτυρο (125 γρ.)
1 φλ. τσαγ. καστανή ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 κάψουλες βανίλια (1 κ.γλ.)
1 αυγό + 1 κρόκο
2 κ. σουπ. νουτέλα
1 κ.γ. σόδα
2 φλ. τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πλάκα κουβερτούρα (125 γρ.)

Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, και προσθέτουμε την βανίλια και την σόδα. Ανακατεύουμε για λίγο. Πάνω σε μια ξύλινη επιφάνεια ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομματάκια και την βάζουμε στην άκρη.
2. Στην συνέχεια, ρίχνουμε σε ένα πιο βαθύ μπολ τα υπόλοιπα υλικά, το βούτυρο, την καστανή και την κρυσταλλική ζάχαρη, την νουτέλα και τα αυγά. Χτυπάμε καλά με ένα αυγογδάρτη μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη κρέμα. Προσθέτουμε τις σκόνες και τμηματικά, ανακατεύοντας για πιο ευκολία με μια σπάτουλα σιλικόνης.
3. Μόλις απορροφηθεί το αλεύρι, προσθέτουμε και τα κομματάκια σοκολάτας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς (στον αέρα). Στρώνουμε ένα φύλο λαδόκολλα πάνω σε ταψί για μπισκότα. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια ή πιο εύκολα με ένα κουταλάκι του γλυκό παίρνουμε μια δόση από το μείγμα και το τοποθετούμε στο ταψί. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά. Μόλις ξεφουρνίσουμε περιμένουμε 2 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία στα cookies, για να μην σπάσουν.
4. Τα διατηρούμε σε μπισκοτόκουτο η γυάλινο βάζο έως 2 εβδομάδες.

meranta_cookies3.jpg

Συμβουλές:
~ To βούτυρο και τα αυγά, θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
~ Στην συγκεκριμένη συνταγή έχω χρησιμοποιήσει καστανή ζάχαρη, ξηρή, εσείς αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μαλακή.
~ Αν τα θέλετε πιο σοκολατένια μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα της σοκολάτας κατά 65 γρ.)
~ Δώστε προσοχή στον χρόνο ψησίματος, αν τα ψήσετε λίγο παραπάνω θα σας βγουν πιο σκληρά.

Καλή Επιτυχία!!

 

Advertisements

Tagged: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: