Κουλουράκια πορτοκαλιού, τα αγαπημένα

happ_newyear.jpg

Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους!

Καμιά φορά προσπαθείς να χωρέσεις τόσες λέξεις σε μια πρόταση και στο τέλος φτάνει μια μόνο για να περιγράψει αυτό που ακριβώς σκέφτεσαι. Η χρονιά που μας πέρασε, ήταν σίγουρα δημιουργική, μεταβατική αλλά και πολύ πολύ γλυκιά.

Σκεφτείτε το πολύ απλά, μια συνταγή, μέχρι να την υλοποιήσεις θα πρέπει πρώτα να την φανταστείς, να μπλέξεις στο μυαλό σου όλα εκείνα τα αρώματα και τις γεύσεις, έπειτα να πιάσεις με τα χέρια σου κάθε ένα υλικό, να το πλάσεις..μέχρι να φτάσει στην οθόνη του υπολογιστή σου λοιπόν έχει διαγράψει μια μικρή πορεία.

Δεν είναι σαν να κολυμπάς σε μια θάλασσα από σαντιγί? Κάπως έτσι νοιώθω κάθε φορά που προετοιμάζω μια ιδέα.

 

 

wise_banner.jpg

 

Επιπλέον είχε και πολύ διάβασμα, γιατί εκτός από food blogger είμαι και φοιτήτρια, σε μια αρκετά απαιτητική σχολή που παρ’όλες τις δυσκολίες και αντιξοότητες την αγάπησα σιγά-σιγά και πλέον την θαυμάζω.
Είχα λοιπόν, την χαρά να γνωρίσω ανθρώπους που δίνονται σε αυτό που αγαπούν, που δουλεύουν νύχτα-μέρα για να κατακτήσουν τον στόχο και ονειρεύονται το αύριο, ένα αύριο δημιουργικό, υγιές, πλούσιο σε αρώματα και όραμα. Άνθρωποι που αγαπούν και στηρίζουν με πίστη τα Ελληνικά προϊόντα.

Όταν η Wise Greece εμφανίστηκε στην ζωή μου συνειδητοποίησα πως η τροφή είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην οικογένεια. Είναι η κινητήριος δύναμη. Η Wise Greece είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει θέσει σαν στόχο της να μεταδώσει τόσο την αγάπη για τις Ελληνικές νέες ύλες όσο να προάγει την παράδοση, το πνεύμα, την κουλτούρα, κι όλα αυτά για καλό σκοπό. Με μότο την φράση “Τροφή για σκέψη”, κάθε προϊόν γράφει την δική του ιστορία και αποζημιώνει τόσο τους παραγωγούς όσο και την ίδια την εταιρεία καθώς ένα μέρος των εσόδων πάει για κάτι καλό. Δείτε κάποιες από τις δράσεις της εδώ.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα μαγείρεψα μαζί με την Agora, χρησιμοποιώντας το εξαιρετικό Κρητικό της ελαιόλαδο και την Wise, χρησιμοποιώντας μια εξαιρετική σειρά προϊόντων που θα βρείτε στο διαδικτυακό της χώρο. Γεύσεις και υπέροχα εδέσματα απλώθηκαν σε έναν μακρύ γευστικό μπουφέ, ο κόσμος περνούσε, δοκίμαζε και έβγαζε γευστικούς αναστεναγμούς. Πάρτε μια γεύση από το μπουφέ.

event2.jpgΚέικ με ελαιόλαδο και λεμόνι.

event1.jpg

 

Mini τορτίγιες με γέμιση από τις υπέροχες σάλτσες από δαμάσκηνο, μπουγιουρντί, και χωριάτικης που έφτιαξε η Simply Greek για την Wise Greece.

koulourakia5.jpg

Φτιάξτε κι εσείς τα πολύ νόστιμα και αρωματικά κουλουράκια πορτοκαλιού “νηστίσιμα φυσικά”. Την συνταγή θα την βρείτε εδώ.

Φιλιά.