Pink Velvet #ΑγάπηΜόνο

pink_velvet.jpg

Άλλη μια εβδομάδα ξεκίνησε, στο μυαλό τρέχουν νέες ιδέες, ο καιρός περνάει τόσο γρήγορα, εσύ κατάλαβες πότε προλάβαμε και φτάσαμε στην Σαρακοστή?
Στο σημερινό post αγαπώ τα κέικ και συγκεκριμένα αγαπώ τα layers cake , ίσως γιατί σου δίνουν δυνατότητες να παίξεις με τα αρώματα, να προσθέσεις ή να αναμείξεις διάφορα υλικά μεταξύ τους. Ναι, ναι μπορείς να αυτοσχεδιάσεις και αυτό σε απελευθερώνει τόσο πολύ από τα τετριμμένα. Η συνταγή που ετοίμασα είναι αρκετά επηρεασμένη από την ροζ πλευρά μου, την χαρακτηρίζει ροζ κοριτσίστικη διάθεση τόσο σε χρώμα όσο και σε γεύση.

pink_velvet2.jpg
Είναι το “Pink Velvet” ή αλλιώς “Ροζ Βελούδο” και αυτό γιατί το κέικ είναι τόσο αφράτο και πλούσιο σε άρωμα όσο και η κρέμα που το αγκαλιάζει με αγάπη. Κλείνεις τα μάτια σου και απολαμβάνεις κάθε μπουκιά του.
Τώρα αν μου πεις ότι κι εσύ χαζεύεις αυτό το υπέροχο cake stand, το μόνο που έχω να σου πω είναι πως αν μπεις στην ιστοσελίδα του Happy Teapot θα έχεις την ευκαιρία να διαλέξεις ανάμεσα σε πολλά χρώματα αυτό που σου αρέσει περισσότερο.

pink_velvet3.jpg
Μότο της σημερινής συνταγής? Αγάπη μόνο, δώσε αγάπη και θα πάρεις αγάπη. Τίποτα άλλο..άντε και ένα ποτήρι σαμπάνια!

pinkvel3.jpg

Pink Velvet #ΑγάπηΜόνο
(Για 14 κομμάτια)

Για το cake θα χρειαστείς:
240 γρ. βούτυρο αγελάδος ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)
120 γρ. ζάχαρη καστανή μαλακή
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 κάψουλες βανίλια
5 αυγά μέτρια
160 ml. γάλα φρέσκο
8 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
2 κ.σουπ. ζεστό νερό
1 κ.σουπ. μηλόξυδο
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει

Για την μαρμελάδα φράουλα θα χρειαστείς:
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. φράουλες καθαρισμένες, κομμένες σε μικρά κομματάκια

Για την κρέμα τυριού θα χρειαστείς:
450 γρ, τυρί κρέμα
200 γρ. βούτυρο αγελάδος ανάλατο
120 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κάψουλα βανίλια
6 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής


Πως θα το φτιάξεις:
1. Προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 175 βαθμούς (στον αέρα). Σε ένα μικρό μπολ ρίχνεις το νερό και το χρώμα, ανακατεύεις με ένα κουτάλι καλά, στην συνέχεια κοσκινίζεις το αλεύρι σε ένα άλλο μπολ.

2. Στον κάδο του μίξερ, ρίχνεις το βούτυρο μαζί με την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη και χτυπάς από μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Έπειτα προσθέτεις τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζεις το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα. Χαμηλώνεις την ταχύτητα και προσθέτεις το γάλα,το χρώμα και το ξύδι. Στο σημείο αυτό μπορεί να δεις το μείγμα σου να κόβει αλλά μην σε ανησυχεί καθόλου.
3. Τέλος προσθέτεις το αλεύρι σε δόσεις και ανακατεύεις με την βοήθεια μιας σπάτουλας. Μοιράζεις το μείγμα σε 2 ταψάκια των 16 εκ. αφού πρώτα βουτυρώσεις – αλευρώσεις πολύ καλά το εσωτερικό τους. Ψήνεις για 30-40 λεπτά. Στα 30 λεπτά ανοίγεις τον φούρνο και κάνεις το τεστ με το μαχαίρι, το μπήγεις στο εσωτερικό κάθε φόρμας , αν βγει καθαρό τότε είναι έτοιμο. Αφήνεις τα κέικ για 2 ώρες να κρυώσουν καλά. Στο διάστημα αυτό ξεκινάς να ετοιμάζεις την μαρμελάδα και την κρέμα τυριού.

4. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνεις τις φράουλες μαζί με την ζάχαρη και τα βράζεις για 20 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά, κατά διαστήματα ανακατεύεις με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις είναι έτοιμη η μαρμελάδα αποσύρεις από την φωτιά και την αφήνεις να κρυώσει. Ξεκινάς την κρέμα τυριού. 
5. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάς με το μίξερ από μέτρια προς δυνατή ταχύτητα το βούτυρο για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να γίνει μια λεία κρέμα. Προσθέτεις την άχνη ζάχαρη και το τυρί κρέμα και συνεχίζεις το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτεις το χρώμα και ανακατεύεις με μια σπάτουλα ώστε να απορροφηθεί πλήρως από την κρέμα. 

Συναρμολόγηση: 
Σε μια καθαρή επιφάνεια, κόβεις με μεγάλο μαχαίρι, κατά προτίμηση ψωμιού τους 2 δίσκους κέικ στην μέση, με προσοχή ώστε να κοπούν ομοιόμορφα και με τον τρόπο αυτό να αποκτήσεις 4 δίσκους. Κρατάς στην άκρη μια μικρή ποσότητα (8-10 κ.σουπ.) κρέμας για την επικάλυψη. Ακουμπάς τον πρώτο δίσκο κέικ πάνω σε μια πιατέλα, απλώνεις 3 κ.σουπ. μαρμελάδας και ακριβώς από πάνω μια πλούσια στρώση από την κρέμα τυριού. Επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία και για τους επόμενους 2 δίσκους του κέικ. Μόλις τοποθετήσεις και τον τελευταίο, χρησιμοποιείς την κρέμα που έχεις κρατήσει στην άκρη από προηγουμένως και με μια μεταλλική σπάτουλα την απλώνεις ομοιόμορφα περιμετρικά.

pinkvel2.jpg

Τips:
~ Για να γίνει η κρέμα τυριού πιο τέλεια και αφράτη, άφησε το βούτυρο και το τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου και μετά ξεκίνα την ετοιμάζεις.
~ Αν δεν έχεις φράουλες μπορείς να τις αντικαταστήσεις με βατόμουρα στην ίδια πάλι ποσότητα.
~ Προτίμησε χρώμα σε υγρή μορφή. Αν δεις ότι το μείγμα δεν έχει βγει αρκετά ροζ πρόσθεσε λίγες σταγόνες ακόμα.

 

pink_velvet4.jpg

Καλή Επιτυχία!

Advertisements

Tagged: , , , ,

2 thoughts on “Pink Velvet #ΑγάπηΜόνο

  1. cocooning cat February 17, 2015 at 1:16 am Reply

    Είναι σαν να βγήκε από παραμύθι όπως και οτιδήποτε φτιάχνεις! Φανταστικό!🍰❤️
    Μάλλον θα είναι η επόμενη συνταγή που θα “εκτελέσω”, για να καλύπτω τις λιγούρες που μου φέρνει η εξεταστική! 😛

    • Ariadne February 17, 2015 at 11:07 am Reply

      Σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου για τα καλά σου λόγια. Περιμένω εντυπώσεις σου!! Φιλιά!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: