Μπάρες δημητριακών #ΤοΠρωινόΣου

bars2.jpg
Πρωινό Σαββάτου, ανοίγεις τα παράθυρα, ηλιόλουστο φως γεμίζει διάθεση το σπίτι σου και φυσικά ετοιμάζεις το αγαπημένο σου πρωινό πάντα με την συντροφιά ενός ζεστού καφέ και φυσικά η μέρα είναι ελεύθερη για να την απολαύσεις.

bars1.jpg
Μπορεί να σου ακούγεται ιδανικό αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να μην είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεσαι. Και μιας και ανέφερα “το αγαπημένο σου πρωινό”, θέλω να σε ρωτήσω εσύ τι σχέση έχεις με τις υγιεινές τροφές?  Ξέρω, αυτήν την στιγμή το μυαλό σου βομβαρδίζεται με εικόνες από άνοστα φαγητά, γλυκά χωρίς ζάχαρη, πειθαρχεία κλπ κλπ. Καμία σχέση. Σου έχω μια πολύ έξυπνη πρόταση για να ξεκινήσει το weekend σου νόστιμα και υγιεινά, μπες στην κουζίνα μαζί μου και έλα να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα, σε λιγότερο από 15 λεπτά τις “δικές σου” μπάρες δημητριακών.

bars3.jpg


Μπάρες #ΤοΠρωινόΣου

Υλικά που θα χρειαστείς:

2 κούπες δημητριακά Cheerios (160 γρ.)
1/4 κούπας βούτυρο αγελάδος ανάλατο (60 γρ.)
3 κ. σουπ. μέλι ή μέλι με φουντουκόπαστα  (60 γρ.)
1/4 κούπας καστανή ζάχαρη (60 γρ.)

1/4 κούπας mix αποξηραμένων φρούτων (σταφίδες, cranberry, goji berry)
1/4 κούπας αμύγδαλα καβουρδισμένα
1/4 κούπας φουντούκια καβουρδισμένα

Πως θα τις φτιάξεις:

1. Προθερμαίνεις τον φούρνου σου στους 180 βαθμούς (στον αέρα). Σε ένα ταψί για μπισκότα απλώνεις τους ξηρούς καρπούς και τους καβουρντίζεις για λίγα λεπτά. Θα καταλάβεις ότι είναι έτοιμοι μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα. Βγάζεις το ταψί από τον φούρνο και αφήνεις για 5-10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία. Στην συνέχεια τους ρίχνεις στο μούλτι και χτυπάς για δευτερόλεπτα. Πρόσεξε να μη γίνουν σκόνη, γιατί τους θες χοντροκομμένους.
2. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνεις τα δημητριακά, τους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα, ανακατεύεις με ένα κουτάλι ελαφρά. Ξεκινάς να ετοιμάσεις το σιρόπι.

3. Τοποθετείς ένα μικρό μεταλλικό σκεύος πάνω σε χαμηλή φωτιά και ρίχνεις το βούτυρο, την ζάχαρη και το μέλι. Ανακατεύεις μέχρις να λιώσει πλήρως η ζάχαρη και να σχηματιστεί ένα πλούσιο σιρόπι. Κατεβάζεις από την φωτιά και αφήνεις κατά μέρος για 5 λεπτά ώστε να πέσει η θερμοκρασία του.
4. Αφού περάσει ο χρόνος περιχύνεις τα δημητριακά και ανακατεύεις πολύ καλά με μια σπάτουλα ή καλύτερα με το χέρι σου φορώντας ένα γάντι έτσι ώστε να καλυφθεί το μείγμα από το σιρόπι.
5. Το μεταφέρεις στο ταψί και πιέζεις δυνατά, χρησιμοποιώντας την παλάμη και τα δάκτυλα σου έτσι ώστε να προκύψει μια ενιαία και συμπαγής επιφάνεια, δώσε έμφαση κυρίως στις γωνίες. Σκεπάζεις με ένα φύλο διάφανης μεμβράνης και τοποθετείς στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σταθεροποιηθεί. Όταν είναι έτοιμο κόβεις σε μακρόστενα κομμάτια με κοφτερό μαχαίρι ή καλύτερα με το μαχαίρι του ψωμιού.

bars4.jpg
Ariadne’s Tips:
~ Μπορείς να αντικαταστήσεις τα αποξηραμένα φρούτα με φρούτα της αρεσκείας σου (όπως δαμάσκηνα, βερίκοκα, βατόμουρο κ.α.)
~ Προτίμησε καλής ποιότητας βούτυρο, αν χρησιμοποιήσεις μαργαρίνη αλλάζει τελείως το τελικό αποτέλεσμα.
~ Αν δεν έχεις τσέρκι, μπορείς να το αντικαταστήσεις με ταψάκι τετράγωνο στις ίδιες διαστάσεις.
~ Αποθήκευσε τις μπάρες στο ψυγείο μέσα σε ταπερ ή σε μεταλλικό σκεύος, διατηρούνται για περίπου 15 ημέρες.
~ Την ταρτιέρα μπορείς να την στο Happy Teapot κάνοντας κλικ  εδώ.
~ Αν χρησιμοποιήσεις το εκπληκτικό μέλι με φουντουκόπαστα, τότε μπορείς να κάνεις κλικ εδώ και να βρεις συνταγές μου για την Wise Greece.

bars2.jpg
Καλή Επιτυχία!

Advertisements

2 thoughts on “Μπάρες δημητριακών #ΤοΠρωινόΣου

  1. Dolmadaki March 14, 2015 at 6:03 pm Reply

    Τι ωραίες μπάρες!!! Το καλύτερο σνακ οχι μονο το σκ αλλα όλη τη βδομάδα !!!

  2. Ariadne March 14, 2015 at 7:59 pm Reply

    Σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου! Περιμένω φώτο με τις δικές σου μπάρες!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: