Εντυπώσεις από το Πασχαλινό σεμινάριο & ένα αρωματικό Spring Cake

spring_cakeΕπιστρέφω με πολύ όμορφα νέα, με ένα totally Spring cake αλλά και με την υπέροχη αίσθηση που μου άφησε το Πασχαλινό σεμινάριο. Ακόμα θυμάμαι τα χεράκια των κοριτσιών να είναι πασπαλισμένα με ζάχαρη, την μυρωδιά από τα τόσο νόστιμα μπισκότα βουτύρου, την όμορφη διάθεση που υπήρχε.

seminar1
Ξέρεις η χαρά μου δεν περιγράφεται με λόγια, για αυτό κι εγώ φρόντισα να αποθανατίσω κάθε στιγμή και να μοιραστώ μαζί σου το πόσο δημιουργικά περάσαμε. Θα ακολουθήσουν πολλές φωτογραφίες και η συνταγή φυσικά.

seminar3
Ενώσαμε αρώματα, μιλήσαμε για συστατικά, πλάσαμε μπισκότα και τρίψαμε καροτάκια, αλήθεια εσύ αγαπάς τα carrot cupcakes και όλα αυτά με πολύ κέφι. Χρησιμοποιήσαμε ιδανικές πρώτες ύλες, όπως το Σησαμέλαιο αλλά και εξαιρετικό αγελαδινό βούτυρο Ροδόπη.

seminar2
Στο διάλειμμα κόψαμε σε κομμάτια το Ανοιξιάτικο cake που ετοίμασα, (τα κορίτσια που έλεγαν “Γεια στα χέρια σου!”, εγώ χαμογελούσα!) και φυσικά το συνδυάσαμε με μια κούπα αρωματικού καφέ.
Αυτό που κρατώ είναι η ενέργεια, η ευχαρίστηση του να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου, η δύναμη της ομαδικότητας, έτσι αυτήν την φορά υιοθέτησα το εξής μότο ” Η χαρά και η γνώση πρέπει να μοιράζονται!” Συμφωνείς?

seminar5
Φυσικά πρέπει να σου πω πως δεν διακοσμήσαμε μόνο τα μπισκότα και τα cupcakes αλλά κάναμε και γευστική δοκιμή, αυτό που φτιάχνεις πρέπει να το γεύεσαι, νόμος!

seminar4
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά, το Γαλακτοκομείο Ροδόπη, την Coffeeway αλλά και τον Μακεδονικό χαλβά , αλλά και το Happy Teapot γιατί με την βοήθεια τους ετοίμασα εκείνα τα όμορφα goodie bags και μοίρασα χαμόγελα. Τα υπόλοιπα ευχάριστα θα τα πούμε μετά το Πάσχα και είμαι σίγουρη πως θα σου αρέσουν πολύ.

seminar7

Πάμε να ετοιμάσουμε το cake, τι λες?

Spring Cake (Ανοιξιάτικο κέικ)
(Για μια κλασική φόρμα κέικ, σερβίρει 12-14 μερίδες)

Υλικά που θα χρειαστείς:

250 γρ. βούτυρο Ροδόπη ελαφρώς παγωμένο
160 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
80 γρ. καστανή ζάχαρη 
4 αυγά φρέσκα 
ξύσμα + χυμό από 1 πορτοκάλι
1 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
180 γρ. γάλα φρέσκο
4 κ.σουπ. μαρμελάδα Orange Βunny
290 γρ. αλεύρι απλό
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας

200 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
τρούφα για το ντεκόρ

Πως θα το φτιάξεις:
1. Κόβεις το βούτυρο σε κυβάκια και το ρίχνεις στον κάδο του μίξερ μαζί με τις ζάχαρες. Χτυπάς για 4-5 λεπτά σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα έως ότου σχηματιστεί μια λεία και όμορφη κρέμα. 
2. Στην συνέχεια προσθέτεις τα αυγά ένα-ένα (σου προτείνω να τα έχεις σπάσει σε ένα μικρό μπολ ώστε να αποφύγεις τυχόν κομματάκια από τσόφλια).
3. Σταματάς το μίξερ, ενσωματώνεις τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, την μαρμελάδα και ανακατεύεις με την βοήθεια μιας σπάτουλας. Κοσκινίζεις το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτεις κι αυτά στο μείγμα εναλλάξ με το γάλα. Τέλος προσθέτεις τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύεις για λίγο.
4. Βουτυρώνεις μια φόρμα του κέικ και την αλευρώνεις. Πρόσεξε το αλεύρι να καλύψει κάθε επιφάνεια της φόρμας ομοιόμορφα. Ρίχνεις το μείγμα στην φόρμα.
5. Ψήνεις για 50-60 λεπτά σε ήδη προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς (στον αέρα). Στα 45 λεπτά κάνε το τεστ με το μαχαίρι. Μόλις βγει καθαρό από το εσωτερικό τότε είναι έτοιμο.
6. Το αφήνεις για 1-1 1/2 να κρυώσει. Τεμαχίζεις την σοκολάτα και την λιώνεις την σοκολάτα σε μπεν-μαρι, μόλις είναι έτοιμη, την απλώνεις με ένα κουτάλι στην επιφάνεια του κέικ και τέλος διακοσμείς με την τρούφα. Είναι έτοιμο!

seminar6
Tips:
~ Μπορείς να αντικαταστήσεις την μαρμελάδα με μαρμελάδα πορτοκάλι ή καρότο.
~ Πριν ξεκινήσεις την συνταγή, βγάλε το βούτυρο από το ψυγείο και άφησε το για μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου πριν το χρησιμοποιήσεις.
~ Αν θέλεις το κέικ να είναι ακόμα πιο σοκολατένιο πρόσθεσε 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας επιπλέον.
~ Διατήρησε το έως μια εβδομάδα πολύ άνετα.

Καλή Επιτυχία!

Υ.Γ: Θυμάμαι όταν βγήκα φωτογραφία αγκαλιά με αυτό το υπέροχο Roll Up Banner! Επίσης ένα θερμό ευχαριστώ στην Phaedra Liakou για την όμορφη πρόσκληση.

Invitation_2
Σας φιλώ!

Advertisements

Tagged: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: