Cake pops ουράνιο τόξο

cakepops11

Γεια σου, μια όμορφη ημέρα ξεκινά!

O  διαγωνισμός για τα super εργαλεία ζαχαροπλαστικής, μόλις έληξε, στο τέλος του άρθρου έχουν ανακοινωθεί οι τυχεροί,  γιατί καθώς σου έχω αναφέρει και σε παλαιότερη ανάρτηση, το μπλόγκ κλείνει 1,5 χρόνο και θέλει να το γιορτάσει μαζί σου. Διαβάζω τα υπέροχα και πολύ ενθαρρυντικά σχόλια που μου αφήνετε όλοι εσείς οι ιντερνετικοί φίλοι μου και γεμίζω με ιδέες, πολύ ενέργεια και όρεξη!! Αρκετοί μου ζήτησαν συνταγή για cake pops και επειδή δεν χαλάω χατήρι, ιδού. Πρέπει να πω πως η βασική συνταγή είναι παντεσπάνι (!!) και φυσικά είναι του αγαπημένου δάσκαλου Στέλιου Παρλιάρου. Η συγκεκριμένη συνταγή για το παντεσπάνι είναι ιδανική για τρουφάκια ή αλλιώς cake pops, τα κάνει πολύ αφράτα και ντελικάτα. Πιστεύω να κατάλαβες πως θα είναι με γεύση σοκολάτας, ε??
Επίσης σου δίνω tutorial για το πως θα τα διακοσμήσεις, τι εργαλεία θα χρησιμοποιήσεις μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Γιατί ξέρω πόσο αγαπάς την ζαχαρόπαστα!!!!

cakepopa9

Αλήθεια, σου έχω συστήσει την Μαριαλένα Τερζή ή αλλιώς Greek Mama Chef?? H νόστιμη ιστορία της ξεκινάει από τότε που αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της μπλογκ. Της αρέσει η μαγειρική και δεν το κρύβει, πειραματίζεται, φαντάζεται και ετοιμάζει μοντέρνες, κλασικές και ιδιαίτερες προτάσεις. Πάνω από όλα όμως είμαι μαμά και η κουζίνα της είναι ο δικός της επίγειος παράδεισος. Μπορείς να μπεις στο blog της Greek Mama Chef κάνοντας κλικ εδώ.

grmamch

Επίσης έχει και Facebook page, οπότε αν θέλεις να παρακολουθείς ότι νέο ανεβάζει δεν έχεις παρά να κάνεις Like! H συνταγή της πάντως για Κουλουράκια Θεσσαλονίκης πρέπει να πω, πως με εξέπληξε!

cakepops10

Cake pops Ουράνιο Τόξο 
(Για 30 cake pop!!)

Υλικά που χρειαστείς (για το παντεσπάνι):

5 αυγά μέτρια σε θερμοκρασία δωματίου
125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
35 γρ. κακάο άγλυκο

Υλικά που χρειαστείς (για την γκανας):

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
(200 γρ. κουβερτούρα υγείας & 200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος)
300 γρ. κρέμα γάλακτος full fat

Extra:
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
30 cake pop sticks (15 cm.)
Ζαχαρόπαστα σε διάφορα χρώματα

Πως θα τα φτιάξεις:
1. Ρίχνεις στον κάδο του μίξερ την ζάχαρη μαζί με τα αυγά. Χτυπάς σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει, δηλαδή για περίπου 4-6 λεπτά. Σταματάς το μίξερ και κοσκινίζεις το αλεύρι μαζί με το κακάο μέσα σε ένα άλλο μπολ και ανακατεύεις να αναμειχθούν. Με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνεις τμηματικά τις σκόνες στο μείγμα ζάχαρης-αυγών και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ανακατεύεις με ελαφρές κινήσεις μέχρι να απορροφηθεί πλήρως. Πρόσεξε, μην ανακατεύεις πολύ γρήγορα και με δύναμη το μείγμα γιατί έτσι θα χάσει τον όγκο του.
2. Μεταφέρεις σε τσέρκι με διάμετρο 20 εκ., όπου το κάτω μέρος του το έχεις καλύψει με αλουμινόχαρτο. Ψήνεις για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς (στον αέρα). Μόλις βγάλεις το παντεσπάνι από τον φούρνο, σκεπάζεις με μια καθαρή-στεγνή πετσέτα και το αφήνεις 2 ώρες να πέσει πλήρως η θερμοκρασία του.

3. Ετοιμάζεις την γκανάς. Τοποθετείς ένα μεταλλικό σκεύος στην φωτιά και ρίχνεις μέσα την κρέμα γάλακτος. Αφήνεις να κάψει αλλά όχι να πάρει βράσει και στην συνέχεια αποσύρσεις από την φωτιά. Τεμαχίζεις τις κουβερτούρες και την ρίχνεις σε ένα βαθύ μπολ. Περιχύνεις με την κρέμα γάλακτος και αφήνεις να περάσει 1 λεπτό. Ανακατεύεις με την σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ομοιόμορφη κρέμα.
4. Αφιερώνεις λίγο χρόνο και θρυμματίζεις το παντεσπάνι σε μικρά-μικρά κομμάτια. Περιχύνεις με την γκανας και με μια σπάτουλα ανακατεύεις έτσι ώστε τη κρέμα να απορροφηθεί πλήρως από το παντεσπάνι. Τοποθετείς το μπολ στο ψυγείο και το αφήνεις εκεί για 1 1/2 ώρα, ώστε να σφίξει.
5. Πριν ξεκινήσεις να πλάθεις τα cake pops, για πιο ευκολία μπορείς να φορέσεις γάντια. Πλάθεις σε μπαλάκια (μέγεθος καρυδιού) και τα τοποθετείς σε επίπεδη πιατέλα.

cakepop1

Λιώνεις 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα και βουτάς την άκρη κάθε stick στην σοκολάτα και μετά απευθείας στο cake pop. Αφήνεις για μισή ώρα να παγώσει η σοκολάτα και ξεκινάς την διακόσμηση.

cakepop2
Ξεκινάς την διακόσμηση. Ανοίγεις σε λεπτό φύλλο την ζαχαρόπαστα και κόβεις με στρογγυλό κουπ-πατ σε δίσκους. Τυλίγεις το κάθε Cake pop από την βάση προς τα πάνω και κλείνεις προσεκτικά.

cakepop4
Στην συνέχεια πλάθεις σε μικρά μπαλάκια (μέγεθος μπιζελιού) την ζαχαρόπαστα, σε όλα τα χρώματα. Και από 2 μπαλάκια σε λευκό χρώμα ελαφρώς πιο μεγάλα, για κάθε ένα cake pop χωριστά.

cakepop5
Με την βοήθεια ενός πινέλου, βρέχεις ελαφρώς την πίσω επιφάνεια από κάθε μπαλάκι και στην συνέχεια το τοποθετείς πάνω στο cake pop. Ακολουθείς την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα.

cakepop7
Τοποθετείς σε πιατέλα και σερβίρεις. Τα cake pops μπορούν να διατηρηθούν έως 4 ημέρες στο ψυγείο στην συντήρηση.

cakepop6
Και τώρα στα ευχάριστα!!
Καταρχάς θέλω να σας ευχαριστήσω για τα υπέροχα σχόλια που μου αφήσατε αλλά και για τις ιδέες που μου έδωσε κάθε ένας χωριστά. Υπόσχομαι σε επόμενες αναρτήσεις μου, να δώσω όσες περισσότερες συνταγές μπορώ!

Η πρώτη τυχερή είναι η Foteini Makridou, Νο7
(Κερδίζει το set μορφοποίησης, ένα σετ mini cutters ζαχαρόπαστας και ένα βάζο πολύχρωμη τρούφα).

comp

Η δεύτερη τυχερή είναι η Δέσποινα Φιλιπποπολίτη , Νο29
(Κερδίζει ένα σετ mini cutters ζαχαρόπαστας, θήκες για cupcakes και ένα βάζο πολύχρωμη τρούφα).

compet

Συγχαρητήρια και στις 2. Ελπίζω να σας αρέσουν τα δωράκια και να δημιουργήσετε υπέροχα πράγματα!

Καλό απόγευμα!
Φιλιά,
Αριάδνη!

Advertisements

Tagged: , , , , , , , , , , , ,

2 thoughts on “Cake pops ουράνιο τόξο

  1. dolmadaki June 30, 2015 at 1:35 pm Reply

    συγχαρητηρια στις νικητριες!! υπεροχη συνταγη και ωραια ιδεα η ζαχαροπαστα για τα κεικ ποπσ! εγω μονο με τη γκανας τα ηξερα που τα βουτας μεσα αλλα τωρα σιγουρα θα δοκιμασω με ζαχαροπαστα! λιγοτερο μπελαλιδικη!

    • Ariadne July 1, 2015 at 11:58 am Reply

      Σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου για τα καλά σου λόγια!! Δοκίμασε την συνταγή, πιστεύω θα σε ενθουσιάσει!! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: