Birthday chocolate pie ~ Εύκολη σοκολατόπιτα

   chocpie4

Γεια σου!

Μετά από τόσο καιρό ήρθε η ώρα να μοιραστώ μαζί σου κάτι extra σοκολατένιο! Τι λες? Το καλοκαίρι είναι εδώ και οι μόνες σκέψεις και λέξεις που πλημμυρίζουν το μυαλό μου είναι: γαλάζιο, κοχύλι, καρπούζι, παγωτό. Αν και δεν πρέπει να το πω, θα σου αποκαλύψω πως το επόμενο άρθρο μου θα είναι αφιερωμένο στο τέλειο αυτό παγωμένο γλύκισμα. Stay tuned!!!

chocpie3
Στο σημερινό άρθρο θα μυρίσει το σπίτι σοκολάτα. Αυτήν την εποχή θέλεις κάτι εύκολο και γρήγορο, θέλεις ένα σοκολατένιο γλυκό που να μην σε κλείσει για πολλές ώες στην κουζίνα. Να είναι νόστιμο και να γεμίσει χαμόγελα γύρω του. Πριν 2 ημέρες έφτιαξα αυτήν την σοκολατόπιτα και την πήγα στα γενέθλιας της φίλης Γεωργίας. Οκκ, την έκοψα σε 14 μερίδες και σε λιγότερο από 14 λεπτά είχε εξαφανιστεί από την πιατέλα. Θες κι άλλη πειθώ? Πάμε να δούμε την συνταγή, αρκεί να πεις..Give me my chocolate pie and nobody gets hurt!!! 🙂

Χαμογέλα, ξεκινάμε…

chocpie1
Birthday chocolate pie ~ Εύκολη σοκολατόπιτα

Υλικά που θα χρειαστείς:
(Σερβίρει 14 μερίδες)

4 αυγά μέτρια
180 γρ. ζάχαρη απλή
220 γρ. βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
20 γρ. πούδρα κακάο
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 52%-55% κακάο
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το ντεκόρ
Πολύχρωμη τρούφα
Σοκολατένια κουφετάκια

Πως θα την φτιάξεις:

Σε ένα μικρό μεταλλικό σκεύος ρίχνεις τα κυβάκια βούτυρο μαζί με την σοκολάτα και το τοποθετείς πάνω στην φωτιά. Αφήνεις για λίγα λεπτά να λιώσουν τα δύο υλικά, όχι να κάψουν. Στον κάδο του μίξερ ρίχνεις τα αυγά μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάς σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά. Μόλις το μείγμα ασπρίσει και αφρατέψει είναι έτοιμο. Σταματάς το μίξερ.
Στην συνέχεια ενσωματώνεις το σοκολατένιο μείγμα σε αυτό των αυγών-ζάχαρης και ανακατεύεις με την βοήθεια μιας σπάτουλας. Κοσκινίζεις τα στερεά (αλεύρι και κακάο) και τα ρίχνεις σε δόσεις στο βασικό μείγμα. Οι κινήσεις σου θα πρέπει να είναι απαλές και κυκλικές.
Σε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 18 εκ., βουτυρώνεις την κάτω επιφάνεια, μεταφέρεις το μείγμα. Ψήνεις στους 180 βαθμούς (στον αέρα) για 25 λεπτά. Μόλις βγάλεις την σοκολατόπιτα από τον φούρνο, σκεπάζεις το ταψί με μια καθαρή πετσέτα και αφήνεις κατά μέρος για 1 1/2 ώρα μέχρι να πέσει η θερμοκρασία πλήρως.

Ετοιμάζεις την μους σοκολάτα: Τεμαχίζεις 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα. Σε ένα μικρό μεταλλικό σκεύος ζεσταίνεις 100 ml. κρέμα γάλακτος. Μόλις κάψει περιχύνεις την σοκολάτα, αφήνεις να περάσουν λίγα δευτερόλεπτα και στην συνέχεια ανακατεύεις με μια σπάτουλα. Θα προκύψει ένα λείο και ομοιογενές μείγμα, σαν κρέμα. Σε ένα άλλο καθαρό μπολ χτυπάς με την με την βοήθεια μίξερ 200 ml. κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφιχτεί σαντιγί. Ενσωματώνεις την σαντιγί στο σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζεις την μους στο ψυγείο για 1 ώρα. Την μεταφέρεις σε κορνέ και διακοσμείς την επιφάνεια της σοκολατόπιτας.

chocpie2

Tips:
~ Χρησιμοποίησε καλής ποιότητας σοκολάτα κουβερτούρα, καθώς και κακάο.
~ Τα αυγά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσεις την εκτέλεση της συνταγής.
~ Μπορείς να διακοσμήσεις την επιφάνεια της σοκολατόπιτας αντί με μους σοκολάτα με κάποια άλλη κρέμα της επιλογής σου.

Καλή Επιτυχία,
Αριάδνη!

Advertisements

Tagged: , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: