Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου ~ Christmas Pudding Biscuits

pudding6

Και ναι, μπήκαμε επιτελούς στον αγαπημένο μήνα, τον μήνα των Χριστουγέννων, της χαράς, της αγάπης, της λάμψης. Ελα πες την αλήθεια και σε εσένα αρέσει ο Δεκέμβρης, σε γεμίζει συναισθήματα και προσμονή. Τι καλύτερο από να περνάς όμορφες στιγμές με αγαπημένους φίλους?
Αν με ρωτήσεις, θα σου πω ότι μου αρέσουν και οι τρεις περιπτώσεις, φυσικά περνάω πολύ καλά και στην κουζίνα μου, εκεί με τα μικρά μπολ, τις βουτυρένιες ζύμες και τις μυρωδιές που γεμίζουν το σπίτι ζεστασιά και αγάπη. Γι΄αυτό να θυμάσαι πως κάθε τι που φτιάχνεις, έχει τη δική του μοναδικότητα και αξία. Ζούμε αναπόφευκτα την περίοδο όπου η φαντασία και η δημιουργικότητα έχει ανθίσει μέσα στο μυαλό και στην ψυχή μας. Θέλω να πιστεύω πως έτσι θα παραμείνει κιόλας!!

pudding4
Μέσα σε όλα αυτά απέκτησα και μια καινούρια “φίλη”, σε φούξια χρώμα, φαν της αισθητικής και πολύ δυναμική, σύμμαχο και βοηθό μου στην ζαχαροπλαστική από και στο εξής!! Σου κίνησα την περιέργεια μήπως? Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στο επόμενο άρθρο!! Stay tuned!

pudding1

Η συνταγή είναι σούπερ, πανεύκολη και θα σε ξετρελάνει! Εύκολα, αφράτα και τραγανά μπισκότα βουτύρου με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος και αρκετή τσαχπινιά. Τα υλικά σίγουρα θα υπάρχουν στο ντουλάπι σου, το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα χαμόγελο + την διάθεση σου!!
Φύγαμε για … Christmas Pudding Biscuits (= Στην Αγγλία έχουν αυτό το όνομα, γιατί κατά το ψήσιμο φουσκώνουν τόσο πολύ που κάνουν μια όμορφη κυλίτσα, μέσα έιναι μαλακά και εξωτερικά τόσο τραγανά, αλλά και γιατί τα βασικά τους υλικά είναι αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη και αυγά.)

pudding3

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου ~ Christmas Pudding Biscuits
( Για 36 μπισκότα )

Υλικά που θα χρειαστείς:
150 γρ. βούτυρο αγελάδος Ροδόπη (σε θερμοκρασία δωματίου)
185 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 αυγά μεγάλα
3 κάψουλες βανιλίνη ή 1 1/2 κ.γλ. υγρή βανίλια
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 50 γρ. για τον πάγκο

Για το ντεκόρ:
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος ION λιωμένη σε μπεν-μαρί
πολύχρωμη τρούφα, θα την βρεις εδώ

Προετοιμασία συνταγής:
1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνεις το βούτυρο, την ζάχαρη και χτυπάς σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Σταματάς το μίξερ και προσθέτεις τα αυγά, συνεχίζεις για ακόμη 3-4 λεπτά. Αν δεις το μείγμα να κόβει μην ανησυχείς, μόλις προσθέσεις αλεύρι (δηλαδή πρωτεΐνη), το μείγμα σου θα επανέλθει.
2. Στην συνέχεια κοσκινίζεις όλα τα στερεά (το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και την βανιλίνη) και τα προσθέτεις στο βασικό μείγμα. Στο σημείο αυτό ανακατεύεις με την βοήθεια μιας σπάτουλας μέχρι να απορροφηθούν πλήρως τα στερεά.
3. Τοποθετείς ένα φύλλο λαδόκολλα πάνω σε ταψί για μπισκότα και προθερμαίνεις τον φούρνο στους 175-180 βαθμούς Κελσίου.
4. Πλάθεις την ζύμη σε μπαλάκια (μέγεθος καρυδιού) και τα τοποθετείς σε απόσταση μεταξύ τους στο ταψί. Ψήνεις για 12′-18′ αυστηρά, μέχρι να αποκτήσουν ξανθοκάστανο χρώμα.
5. Βγάζεις από τον φούρνο τα μπισκότα και τα αφήνεις για 1 ώρα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Ετοιμάζεις την σοκολάτα. Πάνω σε σκεύος με νερό που βράζει, σε μέτρια φωτιά τοποθετείς ένα μεταλλικό μπολ, ρίχνεις την σοκολάτα και ανακατεύεις μέχρι να λιώσει. Μόλις είναι έτοιμη κατεβάζεις από την φωτιά. Με ένα κουτάλι παίρνεις μικρές ποσότητες και περιχύνεις τα μπισκότα, διακοσμείς με τρούφα και τοποθετείς σε πιατέλα σερβιρίσματος.

Καλή Επιτυχία!

pudding5
Υ.Γ: Και μην ξεχνάς, τις όμορφες στιγμές της ζωής πρέπει να τις ζεις με φίλους.
Καλές Γιορτές!!

Advertisements

Tagged: , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: