Sunset Pinnaple-Coconut Cake

paradisetropical

Με αφορμή την “Παγκόσμια μέρα Ψησίματος Κέικ” ή αλλιώς “World Baking Day”, το λογικό είναι να μπεις στην κουζίνα, να φορέσεις την πιο φανταχτερή ποδιά σου και να ψήσεις …μέχρι το σπίτι (μην σου πω κι όλη η γειτονιά), να μοσχομυρίσει από τις δημιουργίες σου. Αλήθεια, εσύ τι έψησες?? Καταλαβαίνεις ότι με αυτό τον τρόπο το “συμβολικό σου” κέικ θα γίνει μέσο αγάπης, προσφοράς και κυρίως προσπάθειας!!

World-baking-day-logo_tcm244-408711

Έχω ξαναγράψει και στο παρελθόν, πως η ζαχαροπλαστική θέλει τόλμη και ακρίβεια! Στο μυαλό μου έιναι το δικό μου “Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού ” και αυτό γιατί μέχρι να φτιάξω ένα γλυκό, το έχω φανταστεί, μετά το μόνο που μένει είναι το υλοποιήσω!!

sunset1

Κι επειδή αυτόν το καιρό (μετά από τόσες βροχές!!), θέλω κάτι καλοκαιρινό, δροσερό και ανάλαφρο να με κάνει και σε κάνει να αισθανθούμε καλοκαίρι, ιδού!! Το πιο εξωτικό κέικ με καρύδα και ανανά σε περιμένει!! Ξεκάθαρα η συνταγή για το κεικένιο παντεσπάνι είναι μια από τις αγαπημένες μου και ευελπιστώ να γίνει και από τις δικές σου! Τροποποίησε την και δώσε της την νότα που εσύ θέλεις!

H κατάσταση έχει φτάσει σε επίπεδο τύπου αρχίζω να φτιάχνω summer playlist!!
Ι wanna feel the summer breeze… let’s baking the …

sunset2

Sunset Pinnaple-Coconut Cake
( Για 2 cake, 20 εκ. διάμετρος)

  • 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό Ροδόπη (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη μαλακή
  • 5 αυγά μέτρια
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 3/4 κ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 50 γρ. νιφάδες καρύδας
  • 1 κ.γλ. έλαιο καρύδας (προαιρετικά)
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το buttercream ανανά:

  • 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 450 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 1 σφηνάκι liquer ανανά (προαιρετικά) ή 2 κ.σούπας φρέσκο γάλα
  • 6 φέτες ανανά κομπόστα (κομμένες σε κυβάκια)
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής Wilton Ροζ και Κίτρινο

Διαδικασία:

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς (στον αέρα).
  • Σε στον κάδο του μίξερ ρίχνεις, το βούτυρο, τα 2 είδη ζάχαρης και τα αυγά. Χτυπάς με το φτερό για 5 λεπτά. Μέχρι να προκύψει μια λεία και αφράτη κρέμα. Κατεβάζεις ταχύτητα και προσθέτεις, την βανίλια και το έλαιο καρύδας. Χτυπάς για 1 λεπτό ακόμα.
  • Σταματάς το μίξερ, κοσκινίζεις σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν, την σόδα και προσθέτεις την καρύδα. Ανακατεύεις να αναμειχθούν τα υλικά.
  • Τα ενσωματώνεις στο βασικό μείγμα. Χτυπάς για 2-3 λεπτά ακόμα, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα στερεά.
  • Σε δύο στρογγυλά ταψιά με διάμετρο 20 εκ. τοποθετείς ένα φύλλο λαδόκολλα στο εσωτερικό και μοιράζεις το μείγμα σε ίσα μέρη. Ψήνεις για 30-40 λεπτά. Στα 30′ κάνεις το τεστ με το μαχαίρι.
  • Βγάζεις από τον φούρνο και αφήνεις για τουλάχιστον 2 ώρες στον πάγκο. Ετοιμάζεις το buttercream (βουτυρόκρεμα).
  • Κόβεις το βούτυρο σε κυβάκια και το προσθέτεις μαζί με την άχνη και το έλαιο ή γάλα, στον κάδο του μίξερ. Χτυπάς σε μέτρια  ταχύτητα τα πρώτα 2 λεπτά και συνεχίζεις σε δυνατή ταχύτητα τα επόμενα 5 λεπτά. Η κρέμα θα ασπρίσει και θα γίνει πολύ αφράτη. Κρατάς σε ένα μεσαίο μπολ την μισή ποσότητα της κρέμας ( για το ντεκόρ). Στην υπόλοιπη ενσωματώνεις το λικέρ και τα κομμάτια ανανά.
  • Συναρμολόγηση: Σε μια πιατέλα τοποθετείς το πρώτο κέικ τρυπάς με την βοήθεια μιας σπάτουλας και απλώνεις την κρέμα με τα κομμάτια ανανά. Καλύπτεις με το δεύτερο κομμάτι του κέικ και πιέζεις ελαφρώς με τα δάχτυλα ώστε να κολλήσει.
  • Μοιράζεις την κρέμα που έχεις κρατήσει σε 2 μπολ. Με μια οδοντογλυφίδα απλώνεις μια μικρή ποσότητα από το κάθε χρώμα στα δύο μπολ. Ανακατεύεις. Μια σπάτουλα απλώνεις περιμετρικά με ροζ βουτυρόκρεμα από κάτω προς τα πάνω. Και με την κίτρινη καλύπτεις την κορυφή. Λειαίνεις όσο μπορείς. Τα δύο χρώματα πρέπει να αναμειχθούν μεταξύ τους ώστε να σχηματιστεί μια κομψή αντίθεση.

sunset4

Ariadne’s Notes/Tips:

  • Το κέικ μπορεί να διατηρηθεί έως 5 ημέρες εντός ψυγείου και έως 2 μέρες εκτός ψυγείου.
  • Η σπάτουλα που χρησιμοποίησα για το decor της τούρτας μπορείς να την βρεις εδώ.
  • Τα χρώματα είναι σε μορφή πάστας και μπορείς να τα βρεις το ροζ εδώ & και το κίτρινο εδώ.
  • Αν έχεις φρέσκο ανανά μπορείς να αντικαταστήσεις την κομπόστα , σε ίσες αναλογίες.

    sunset3

Καλή Επιτυχία!
(Υ.Γ: Το μυστικό για την επιτυχία είναι το χαμόγελο σου!)
Αριάδνη.

Advertisements

Tagged: , , , , , , , ,

2 thoughts on “Sunset Pinnaple-Coconut Cake

  1. dolmadaki May 25, 2016 at 8:06 am Reply

    νεραιδενιο!!! υπεροχο χρωμα!! και απο γευση ακρως καλοκαιρινο !!! αντι για λικερ ανανα να βαλω σιροπι απ την κομποστα;

    • Ariadne May 26, 2016 at 10:13 am Reply

      Ναι μπορείς, απλώς το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: