Super Easy Vanilla Cake

vanilla2

Επιστροφή στο μπλογκ! Πέρασε λίγος καιρός και άρχισα να αισθάνομαι τύψεις που κανένα άρθρο δεν μπόρεσε να ανέβει. Αποφάσισα λοιπόν να εξιλεωθώ δίνοντας σου τις πιο εύκολες και “αξιαγάπητες” συνταγές!
Το πρώτο διακοποBlog άρθρο είναι εδώ! Μετά το ταξίδι αστραπή Θεσσαλονίκη-Πάργα, μετά Ζάκυνθο και πάλι πίσω Θεσσαλονίκη, οι αποσκευές μου γέμισαν με νέες ιδέες και όνειρα, μην ξεχνάς τα όνειρα είναι η τροφή της ευτυχίας.

vanilla3

Το σημερινό concept της συνταγής βασίζεται στο ότι μου έλειψαν τα Κυριακάτικά πρωινά, φρεσκο ψημένα μπισκότα, κομμάτια αφράτου κέικ, pancakes με τυρί… δεν ξέρω πως εξηγείτε αυτό, αλλά ονειρεύομαι όλες αυτές τις μυρωδιές … 
Photo credits στον υπερκαταπληκτικό μου φωτογράφο @ΣτεργιοΤουσίδη που με άντεξε σε αυτό το project.

vanilla1
Super Easy Vanilla Cake
( Για 1 κανονική φόρμα cake ή 2 μακρόστενες )

  • 250 γρ. αλατισμένο βούτυρο αγελαδινό
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αυγά μέτρια
  • 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 250 ml. φρέσκο γάλα 3,5% λιπαρά
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 450 γρ. φαρινάπ

Διαδικασία:

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 175 βαθμούς (στον αέρα).
  • Σε στον κάδο του μίξερ ρίχνεις, το βούτυρο, την ζάχαρη και χτυπάς για 4-6 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Το βούτυρο θα πρέπει να έιναι σε θερμοκρασία δωματίου (τουλάχιστον 2 ώρες).
    Μόλις το μείγμα γίνει αφράτο και λείο σαν κρέμα, χαμηλώνεις την ταχύτητα και προσθέτεις τα αυγά ένα-ένα μαζί με την βανίλια. Χτυπάς για 3-4 λεπτά ακόμα.
  • Σταματάς το μίξερ. Κοσκινίζεις το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτεις εναλλάξ με το γάλα στο βασικό μείγμα. Χτυπάς στην μέση ταχύτητα του μίξερ μέχρι να απορροφηθούν πλήρως τα υλικά.
  • Βουτυρώνεις την φόρμα του κέικ και αδειάζεις το μείγμα. Ψήνεις για 40-50 λεπτά. Στα 40 λεπτά κάνεις το τεστ με το μαχαίρι, αν βγει καθαρό, τότε το κέικ έιναι έτοιμο.
  • Αφήνεις να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 1.5 ώρα.

vanilla4


Ariadne’s Notes/Tips:

  • Το κέικ μπορεί να διατηρηθεί έως και 1 εβδομάδα εντός ψυγείου.
  • Μπορείς να προσθέσεις ότι αρωματικό θέλεις (ξύσμα πορτοκαλιού, λεμονιού, κανέλα κλπ.)
  • Αν δεν έχεις αλατισμένο βούτυρο, μπορείς να το αντικαταστήσεις με κανονικό.

Καλή Επιτυχία!
Αριάδνη.

Advertisements

Tagged: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: