Banana Split Cupcakes

banana-split-cupcakes

Πόσος πολύ καιρός έχει περάσει και πόσα πολλά νέα έχουμε να μοιραστούμε…μετά από ένα τρελό 4ήμερο στην Αθήνα, πάλι πίσω Θεσσαλονίκη, μετά απόδραση Έδεσσα και λίγο πιο μετά ποταμός Αγγίτης-Δράμα, μήπως έχω βάλει σκοπό να γυρίσω όλη την βόρεια Ελλάδα?? Τα ταξίδια ή οι μίνι αποδράσεις, σε ξεμπλοκάρουν, το μυαλό καθαρίζει και έρχονται νέες ιδέες και όνειρα. Σε αυτή την φάση με πετυχαίνεις.

Την Κυριακή ξάπλωσα πάνω σε ένα τεράστιο “χαλί” από φύλλα πλατάνου, διπλά στο ποτάμι και ένοιωσα την μαγεία του φθινοπώρου. Με μια λέξη, μαγικό!
Από την άλλη κάνει και λίγο κρύο, εντάξει μεταξύ μας έχουμε ξεκινήσει τα χουχουλιάσματα στον καναπέ, τα ζεστά κασκόλ, τις ψηλές μποτούλες και γαλλικό πολύ γαλλικό καφέ!
Δεν νομίζεις πως ήρθε η ώρα για ένα γλυκό? Και τι γλυκό!

Αυτό δεν είναι απλώς ένα γλυκό παιδί μου… είναι η επιστροφή των cupcakes!!
Τα συγκεκριμένα είναι από τα αγαπημένα μου (άσε που αρέσουν και στους φίλους και μου τα τρώνε αμέσως, αυτό που το πας? χαχαχα), τόσο αρωματικά, μαλακά και βελούδινα. Η κρέμα On top κάνει την διαφορά,αλήθεια τώρα, ξέρεις ότι μπορείς να εντυπωσιάσεις εάν τα φτιάξεις και τα προσφέρεις στους αγαπημένους σου.
Λοιπόν τι περιμένεις, μπες στην κουζίνα και ξεκίνα!!

cups2

Banana Split Cupcakes #TheComeBack
( Για 15 μεσαία cupcakes )

  • 120 γρ. βούτυρο αγελαδινό Ροδόπη
  • 45 ml. ηλιέλαιο καλής ποιότητας
  • 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 αυγά θ.δ.
  • 1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή βανιλίνη
  • 3/4 κ.γλ. κανέλα
  • 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • 11/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γλ. σόδα σε σκόνη
  • 2 λιωμένες μπανάνες μεσαίες
  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 κ.σουπ. νιφάδες καρύδας (20 γρ.)Για το ντεκόρ
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα για το ντεκόρ
  • 15 κερασάκια maraschino
  • Πολύχρωμη τρούφα

Διαδικασία:

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς (στον αέρα).
  • Κοσκινίζεις όλες τις σκόνες σε ένα μεγάλο μπολ, (αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, σόδα) και τα ανακατεύεις με τα υπόλοιπα αρωματικά (κανέλα, βανίλια, μοσχοκάρυδο και καρύδα).
  • Στον στον κάδο του μίξερ ρίχνεις, το βούτυρο, την ζάχαρη, το ηλιέλαιο και τα δύο αυγά και χτυπάς για 3-4 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Το βούτυρο θα πρέπει να έιναι σε θερμοκρασία δωματίου (τουλάχιστον 2 ώρες).
  • Μόλις το μείγμα γίνει αφράτο και λείο σαν κρέμα, χαμηλώνεις την ταχύτητα και προσθέτεις τις σκόνες σε 3 δόσεις και τις λιωμένες μπανάνες στο τέλος.
  • Απλώνεις θήκες για cupcakes σε κατάλληλο ταψί και με ένα κουτάλι της σούπας και μοιράζεις το μείγμα ώστε να καλύπτει τα 3/4 κάθε φόρμας.
  • Ψήνεις για 20-25 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζεις από τον φούρνο και αφήνεις σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 1 ώρα. Ετοιμάζεις την βουτυρόκρεμα.
  • Για την τυρένια βουτυρόκρεμα: Θα χρειαστείς 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θ.δ., 150 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα, 250 γρ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη και 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας. Σε ένα μπολ ανακατεύεις με την βοήθεια μίξερ και τα 3 υλικά με έναν αυγογδάρτη μέχρι να προκύψει μια λεία και αφράτη κρέμα.Διατηρείς την κρέμα στο ψυγείο. Τεμαχίζεις την σοκολάτα και τη λιώνεις σε μπεν-μαρί. Κατεβάζεις από την φωτιά και την αφήνεις για 15 λεπτά να πέσει η θερμοκρασίας της.
  • Συναρμολόγηση: Αδειάζεις την κρέμα σε σακούλα κορνέ, γαρνίρεις τα cupcakes και με ένα κουτάλι της σούπας καλύπτεις την κορυφή. Διακοσμείς με πολύχρωμη τρούφα και με ένα κερασάκι maraschino στο κέντρο.

cups1

Ariadne’s Notes/Tips:

  • Το cupcakes μπορούν να διατηρηθούν έως και 1 εβδομάδα, μέσα σε τάπερ στο ψυγείο.
  • Εάν θέλεις μπορείς να αντικαταστήσεις την σοκολάτα με σοκολάτα γάλακτος.
  • Αν θέλεις να αρωματίσεις την τυρένια βουτυρόκρεμα, μπορείς να προσθέσεις 2 κ.σουπ. λικέρ μπανάνα ή καρύδα ή κεράσι.
  • Τα συγκεκριμένα cupcakes είναι πολύ ωραία πρόταση για πάρτυ ή για γενέθλια.
  • Κερασάκια maraschino, μπορείς να βρεις εδώ.
  • Πολύχρωμη τρούφα μπορείς να βρεις εδώ.

Καλή Επιτυχία!
Αριάδνη.

 

Advertisements

Tagged: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: