Happy Anniversary blog & Giveaway

bdayblog4
Χρόνια σου πολλά Μπλογκ!!!

Άλλος ένας χρόνος δημιουργίας για το μπλογκ, γεμάτος ιδέες, πλασμένος με ζάχαρη  και πασπαλισμένος με πολύ πολύ αγάπη. Λίγο πριν φτάσει τις 100 συνταγές του, γιορτάζει όχι μόνο τα 3 χρόνια που ανθίζει αλλά και την δική σου υποστήριξη που του δίνει δύναμη να προχωράει και να γίνεται καλύτερο!!
Η διάθεση σήμερα είναι γεμάτη χρυσόσκονη, όμορφα συναισθήματα και αρκετά συγκινησιακή!! To σοκολατένια το είπα? Ααα και σοκολατένια, όπως το σοκολατένιο κέικ που βλέπεις ακριβώς από κάτω. 

Πως να μπορέσω να μεταφέρω το υπέροχο του άρωμα από μια εικόνα μόνο?? Πραγματικά πιστεύω πως είναι το πιο ultimate cake ever!! Το μόνο που σου υπόσχομαι είναι πως μόλις το φτιάξεις θα πάθεις πλάκα!
Τόσο σοκολατένιο, μαλακό και υγρό ταυτόχρονα, γεμισμένο με πλούσια κρέμα σοκολάτα και διακοσμημένο με πολύ χαρά!! Παρακάτω θα βρεις την συνταγή για το πως θα το φτιάξεις, tips, αλλά και το πως θα συμμετάσχεις στον σούπερ διαγωνισμό! Φύγαμεεεε….

bdayblog3

Φυσικά δεν γίνεται να γιορτάσεις γενέθλια χωρίς υπέροχα δώρα, συμφωνείς? Γι’αυτό λοιπόν, για 3 μέρες θα τρέξει ένας διαγωνισμός με 3 φανταστικούς νικητές/τριες.

                           Αναλυτικά για τον διαγωνισμό & όροι συμμετοχής:

Κάνε Like & Share της φωτογραφίας που θα κοινοποιηθεί στο Facebook page και άφησε το σχόλιο σου στο μπλογκ απαντώντας στην ερώτηση “Ποιά είναι η αγαπημένη σου σοκολατένια συνταγή?”

***  Ο 1ος τυχερός φίλος/η θα κερδίσει ένα μίξερ χειρός ΑΕG !!  ***

mixer_giveaway
***  Ο 2ος & 3ος νικητής/τρια θα κερδίσουν διάφορα προϊόντα Joice Foods.  ***
(Πρόκειται για μια σειρά από δημητριακά απολύτως υγιεινά και κριτσίνια γεμάτα ενέργεια. Η Joice έχει έδρα την Θεσσαλονίκη, τα προϊόντα είναι 100% Ελληνικά, για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να κάνεις κλικ εδώ.

12495096_989786431112645_6079686779570590727_n

Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει σήμερα Δευτέρα 05/12 στις 12:00 και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 07/12 στις 23:59. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στο Facebook page, αλλά και στο τέλος της ανάρτησης αυτής  με προσωπικό email που θα στείλω προκειμένου να έχω τα στοιχεία της αποστολής του κάθε δώρου τα οποία αναλαμβάνω εγώ.
Ο νικητής που δεν θα επικοινωνήσει εντός 2 ημερών μαζί μου, χάνει την συμμετοχή του και η κλήρωση επαναλαμβάνεται ώστε να προκύψει νέος νικητής/τρια.

Σας ευχαριστώ και καλή επιτυχία σε όλους & όλες!!!

Πιο κάτω θα βρεις την συνταγή!!

bdayblog2

Happy Birthday Chocolate Cake
( Για 3 στρογγυλά ταψιά ή τσέρκια με 20 εκ. διάμετρο το καθένα)
(Για 14-16 ατομικές μερίδες)

  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ. ζάχαρη καστανή μαλακή
  • 150 ml. ηλιέλαιο καλής ποιότητας
  • 350 γρ. βούτυρο αγελαδινό Ροδόπη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 ml. ξινόγαλο χλιαρό
  • 6 αυγά μεγάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 11/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή βανιλίνη
  • 2 κ.σουπας μαγιονέζα full fat
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
  • 120 γρ. πούδρα κακάο, άγλυκο
  • 420 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την chocolate ganache:

  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 65% κακάο
  • 500 ml. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 1 κ. σούπας μέλι

Διαδικασία (Για το cake):

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 175 βαθμούς (στον αέρα).
  • Ρίχνεις στο κάδο του μίξερ το βούτυρο, το ηλιέλαιο, την καστανή και την κρυσταλλική ζάχαρη. Χτυπάς με το σύρμα για 5 λεπτά, σε δυνατή ταχύτητα ώστε να αφρατέψουν τα υλικά.
  • Στην συνέχεια κατεβάζεις την ταχύτητα και προσθέτεις τα αυγά ένα-ένα, καλό θα είναι να σπάσεις τα αυγά σε ένα μικρό μπολ, ώστε να αποφύγεις τυχόν τσόφλια.
  • Ρίχνεις την βανίλια, την μαγιονέζα και το αλάτι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζεις τα στερεά, (αλεύρι, κακάο, μπείκιν και σόδα), ανακατεύεις με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθούν.
  • Στην συνέχεια προσθέτεις τα στερεά διαδοχικά με το ξινόγαλα ενώ το μίξερ χτυπά σε μέτρια ταχύτητα. Δυναμώνεις την ταχύτητα για 2 λεπτά ακόμα
  • Κόβεις φύλλα λαδόκολλας σε στρογγυλούς δίσκους, τα τοποθετείς στο εσωτερικό κάθε ταψιού και αδειάζεις στο μείγμα σε ίσες ποσότητες με την βοήθεια μιας κουτάλας ή σπάτουλας.
  • Ψήνεις για 25-40 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο). Στα 30 λεπτά κάνεις το τεστ με το μαχαίρι. Μόλις βγάλεις τα cake από τον φούρνο τα σκεπάζεις με μια καθαρή πετσέτα και τα αφήνεις για τουλάχιστον 1,5 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα ξεφορμάρεις.
  • Ετοιμάζεις την chocolate ganache (γκαναζ σοκολάτας). 
  • Ξεκινάς με το μπεν-μαρι. Τεμαχίζεις τα δύο είδη σοκολάτας και τα μεταφέρεις σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Τοποθετείς ένα μεταλλικό σκεύος στην φωτιά και ρίχνεις την κρέμα γάλακτος. Ζεσταίνεις μέχρι να κάψει. Προσοχή όχι να πάρει βράση.
  • Κατεβάζεις από την φωτιά και αδειάζεις στην σοκολάτα. Αφήνεις 2 λεπτά και στην συνέχεια ανακατεύεις με ένα κουτάλι της σούπας ή με μια σπάτουλα σιλικόνης. Προσθέτεις το μέλι.
  • H γκαναζ θα πρέπει να μείνει για 15-20 λεπτά ώστε να πέσει η θερμοκρασία της. Επίσης, μπορείς να σκεπάσεις το μπολ και να το τοποθετήσεις στο ψυγείο για 10 λεπτά. Αυτό το κάνεις γιατί πρέπει η κρέμα να είναι σταθερή και να στέκεται στο κουτάλι πριν την χρησιμοποιήσεις.
  • Συναρμολόγηση: Σε ένα μπολ κρατάς το 1/2 της κρέμας σοκολάτας.  Σε μια πιατέλα τοποθετείς το πρώτο κέικ, απλώνεις μια λεπτή στρώση κρέμας . Καλύπτεις με το επόμενο κομμάτι κέικ και συνεχίζεις την ίδια διαδικασία μέχρι το τελευταίο κομμάτι. Με την υπόλοιπη κρέμα καλύπτεις γύρω-γύρω την τούρτα και την επιφάνεια προσπαθώντας να λειάνεις όλες τις πλευρές. Για πιο ευκολία χρησιμοποίησε μια μεταλλική σπάτουλα με 15 εκατοστά μήκος.
  • Διακοσμείς με πολύχρωμη τρούφα της αρεσκείας σου.bdayblog1


Ariadne’s Notes/Tips:

  • Το cake μπορεί να διατηρηθεί έως 6 ημέρες εντός ψυγείου σκεπασμένο με διάφανη μεμβράνη ή μέσα σε μεταλλικό ή γυάλινο μπολ.
  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο ένα είδος σοκολάτας αν θέλεις (π.χ. μόνο γάλακτος), εκτός από λευκή κουβερτούρα.
  • Ξινόγαλο μπορείς να φτιάξεις εύκολα, θα χρησιμοποιήσεις φρέσκο γάλα στην αντίστοιχη ποσότητα και θα προσθέσεις 2 κ.γλ. φρέσκο χυμό λεμονιού, θα ανακατέψεις και θα αφήσεις για 5 λεπτά πριν το χρησιμοποιήσεις.
  • Η σπάτουλα που χρησιμοποίησα για το decor της τούρτας μπορείς να την βρεις εδώ.
  • Πολύχρωμη τρούφα σε διάφορα χρώματα και σχέδια μπορείς να βρεις εδώ.

Καλή Επιτυχία “ξανά”!

(Υ.Γ: Το μυστικό για την επιτυχία είναι το χαμόγελο σου!)
Αριάδνη.

                                       *** ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΎ ***

Το μίξερ κερδίζει η Athina Marketaki το 9ο σχόλιο!

mixerwinner1
mixerwinner2

Υπέροχα προϊόντα Joice Foods κερδίζουν, η Μαρίνα Ντοναντέλλι & Όλια Μοσκοφίδου , το 7ο & 83ο σχόλιο αντίστοιχα !

winner22
winner2
winner3
winner33

Advertisements

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,

161 thoughts on “Happy Anniversary blog & Giveaway

  1. Elda December 7, 2016 at 12:47 pm Reply

    Σουφλε

  2. ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ December 7, 2016 at 1:13 pm Reply

    cake σοκολατα!!!!!!!!!!! ❤ καλες γιορτες!!!!!! 🙂 🙂

  3. Νικολέττα Τάμπα December 7, 2016 at 1:22 pm Reply

    Σοκολατόπιτα!!!!!!

  4. NYXA ELENH December 7, 2016 at 2:02 pm Reply

    ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!!!!!!!!!!!

  5. Stella Sarrigiannidou December 7, 2016 at 2:12 pm Reply

    Happy birthday με υπέροχη τούρτα!!

  6. Ευαγγελια Παυλου December 7, 2016 at 2:33 pm Reply

    Μου αρέσει πολυ το κέικ σοκολάτας…η σοκολατοπιτα…🍫🍫

  7. Ευαγγελια December 7, 2016 at 2:35 pm Reply

    Μου αρεσει πολυ η σοκολατοπιτα…!!!!

  8. Ευαγγελια Παυλου December 7, 2016 at 2:38 pm Reply

    Λατρεύω την σοκολατοπιτα

  9. αριάδνη λεωνή December 7, 2016 at 2:51 pm Reply

    cake σοκολάτας με μαύρη μπύρα ❤

  10. Anna Dovletaki December 7, 2016 at 3:27 pm Reply

    μα φυσικά η σοκολατόπιτα!

  11. Γεωργία Γεωργιου December 8, 2016 at 7:29 am Reply

    Σοκολατοπιτα τι αλλο ;;; με πολυ υγρή σοκολατα μεσα!! Ευχαριστουμεεεε καλες γιορτεσσσσσς !!!!!!!!!!!! Υπεροχο δωροοοοοοο

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: