Hoho Christmas Chocolate Biscuit Log

chocolog1Καλά Χριστούγεννα σε όλους!!!
Ευχές, ευχές, πολλές ευχές να φέρουν αγάπη, καλοτυχία και ζεστασιά!!! Χαμογέλασε, μοιράσου στιγμές (όχι μόνο selfies!), βγες με φίλους, επισκέψου κάποιον που έχεις να δεις καιρό, γράψε μια κάρτα με ευχές, τραγούδησε ένα Χριστουγεννιάτικο τραγούδι, σκέψου θετικά και πες στον εαυτό σου πως δεν πρέπει να αγχώνεται για το καθετί, να μην μελαγχολεί βλέποντας γύρω του μόνο την λάμψη.

Ο Charles Dickens μέσα από το κομβικής σημασίας διήγημα ” Christmas Carol” ή σε ελεύθερη μετάφραση “Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία”  κατορθώνει και θίγει δύο πολύ σοβαρά ζητήματα που βασάνιζαν την τότε βικτωριανή Αγγλία (αλλά και την σύγχρονη κοινωνία), την φτώχεια και την κοινωνική αδικία!
” Μιλά για έναν πολύ δύστροπο και τσιγκούνη ηλικιωμένο άνδρα, τον “Εμπενίζερ Σκρουτζ”, ο οποίος δεν αισθάνεται συμπόνια για κανέναν από τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του. Στο μυαλό του οι άνθρωποι υπάρχουν μόνο για να του προσφέρουν χρήματα, ενώ απεχθάνεται τα Χριστούγεννα, καθώς θεωρεί ότι προσθέτουν ένα ακόμα χρόνο στην πλάτη του, χωρίς να τον κάνουν πλουσιότερο.

a-christmas-carol-001

Την παραμονή κάποιων Χριστουγέννων, ο Σκρουτζ δέχεται έναν απρόσκλητο επισκέπτη. Είναι το φάντασμα του νεκρού συνεργάτη του Τζέικομπ Μάρλεϊ, τσιγκούνη και μίζερου, όπως ο Σκρουτζ, που τον προειδοποιεί να αλλάξει χαρακτήρα για να μην έχει την ίδια κατάληξη με αυτόν. Στη συνέχεια, τον επισκέπτονται τα τρία φαντάσματα των Χριστουγέννων και του υποδεικνύουν τα λάθη του, βοηθώντας τον να αγγίξει τη μετάνοια. Μετά την εμπειρία αυτή, ο πρώην εκμεταλλευτής Σκρουτζ αλλάζει άρδην τη συμπεριφορά του και μετατρέπεται στον μεγαλύτερο ευεργέτη της πόλης του. ”
Ο Dickens πίστευε πως « η φιλοσοφία των Χριστουγέννων», δηλαδή το πνεύμα των Χριστουγέννων πρέπει να κυριαρχεί όλο τον χρόνο στις σχέσεις των ανθρώπων και σίγουρα είχε απόλυτο δίκιο! Ας σταθούν οι φετινές γιορτές  ως αφετηρία στο να γίνουμε λίγο περισσότερο σοφοί, αυτάρκεις και ευγνώμονες.

Και για να επιστρέψουμε στα δικά μας, η « φιλοσοφία του μπλογκ » αυτές τις γιορτές είναι να ψήνει ασταμάτητα για να σε γλυκάνει!! Χθες ετοίμασε Brunch, το πρώτο του μάλιστα (!!!), αλλά μια στιγμή, τι είναι το brunch?

15665565_1125501067566863_3893358230726512088_n

Είναι το δεκατιάνο απλά πλέον έχει επικρατήσει ως το γεύμα ανάμεσα στο πρωινό και το μεσημεριανό, το οποίο μπορείς να το τρως μέχρι το μεσημέρι. Είναι πολύ πλούσιο και χορταστικό διότι περιέχει πολλά και υπέροχα εδέσματα. Ποικιλία δηλαδή ανάμεσα σε αλμυρά και γλυκά (όπως τάρτες, κέικ, ομελέτα, τηγανίτες και πολλά άλλα!).
Χθες μαζί με το καφέ Menta ετοιμάσαμε ένα χορταστικό Brunch για όλους εκείνους που ήθελαν κάτι διαφορετικό-ξεχωριστό την ήμερα των Χριστουγέννων, ανάμεσα σε αλμυρές τάρτες, brownies, red velvet. Μικροί και μεγάλοι “ταξίδεψαν” για ένα τετράωρο απολαμβάνοντας και αφήνοντας μας θετικά σχόλια. Φυσικά ο σκοπός δεν θα μπορούσε παρά να είναι φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Έτσι κι εμείς διαθέσαμε όλα τα έσοδα στον “Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος”, γιατί όλα τα πράγματα πρέπει να ξεκινούν με καλή διάθεση και να τελειώνουν με αγάπη!

Μήπως σου άνοιξε η όρεξη? Έχω την μαγική λύση για αυτό, τι θα έλεγες για έναν Χριστουγεννιάτικο κορμό με μπισκότα?
Τέλος να πω ένα υπερτεράστιο ευχαριστώ στην εταιρεία Teleioparty.gr για την υποστήριξη και τα υπέροχα είδη πάρτυ που χρησιμοποιήσαμε στην φωτογράφηση, τα οποία θα τα βρείτε όλα κάνοντας κλικ εδώ.

chocolog2


Hoho Christmas Chocolate Biscuit Log
( Για ένα μακρόστενο ταψί 18 εκ.)

  • 1/2 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ ολικής άλεσης
  • 100 γρ. καρυδόψιχα
  • 1/2 κ.γλ. τριμμένη κανέλα
  • 1 σφηνάκι Ρούμι ή Κονιάκ
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 52-55% κακάο
  • 350 ml. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 κ.γλ. βούτυρο αγελαδινό
  • 100 ml. σιρόπι καραμέλας
  • τριμμένο μπισκότο για το πασπάλισμα
  • πολύχρωμη τρούφα για το ντεκόρ

Διαδικασία:

  • Καλύπτεις με μεμβράνη το εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας.
  • Ετοιμάζεις το μπεν-μαρι. Πάνω σε ένα μεταλλικό σκεύος με νερό που βράζει, τοποθετείς ένα μικρότερο μεταλλικό σκεύος. Τεμαχίζεις την σοκολάτα και την ενσωματώνεις μαζί με το βούτυρο, την κανέλα και την κρέμα γάλακτος.
  • Ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για λίγα λεπτά με την βοήθεια μιας σπάτουλας, μέχρι να προκύψει μια λεία και βελούδινη κρέμα.
  • Κατεβάζεις το σκεύος από την φωτιά και αδειάζεις την σοκολατένια κρέμα σε ένα μπολ, προσθέτεις το ρούμι και ανακατεύεις.
  • Τοποθετείς μια σειρά με μπισκότα στον πάτο της φόρμας, απλώνεις μια στρώση με την κρέμα και πασπαλίζεις με καρυδόψιχα.
  • Επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία για άλλες 2 φορές. Σκεπάζεις την επιφάνεια της φόρμας με μεμβράνη και βάζεις το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει, ιδανικά για μια ολόκληρη νύχτα.
  • Ξετυλίγεις την μεμβράνη και αναποδογυρίζεις σε μια πιατέλα.
  • Γαρνίρεις με σιρόπι καραμέλας και τρούφα.chocolog3

Ariadne’s Notes/Tips:

  • Ο κορμός μπορεί να διατηρηθεί έως και 1 εβδομάδα, μέσα σε τάπερ ή σκεπασμένος με διάφανη μεμβράνη στο ψυγείο.
  • Η σοκολάτα μπορεί να αντικατασταθεί με γάλακτος ή με σοκολάτα bitter, στην ίδια ποσότητα.

Καλή Επιτυχία!

Love.

Advertisements

Tagged: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: