Yummy Cinnamon Rolls

rollss3

Καλή και δημιουργική Χρονιά!!

Η νέα χρόνια, μπορεί να σημαίνει μια νέα αρχή, ένα νέο ξεκίνημα, μια δραστηριότητα που ήθελες καιρό να αρχίσεις. Δεν χρειάζεσαι πολλά φύλλα χαρτί, ατελείωτες ώρες σκέψεων προκειμένου να πάρεις την σωστή απόφαση για να ξεκινήσεις κάτι νέο. Πολλές φορές, οι επιλογές μας γίνονται σε χρόνο dt, γιατί πολύ απλά σκέφτεσαι με τόση λεπτομέρεια τις παραμέτρους, απλά το κάνεις. Ναι, είναι ένα αρκετά λειτουργικό μότο ζωής, σκέψου θετικά και πες στον εαυτό σου το απλό, “Μην σκέφτεσαι άλλο, ξεκίνα!!!” . 

Καθετί τι νέο που κατακτάς είναι σαν ένα γλυκό φιλί, ένα ζωηρό χαμόγελο!! Μπορεί να είναι μικρό αλλά δεν έχει και πολύ σημασία, στον κόσμο μας, υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που ξεκίνησαν πιστεύοντας την ιδέα και κατέκτησαν με τον καιρό το όνειρο ζωής τους, όποιο και να ήταν αυτό.
Για αυτό πρώτα απ’όλα χρειαζόμαστε τροφή για σκέψη (κυριολεκτώ σε αυτό,χαχαχα!!), στο σημερινό ποστ, η κανέλα έχει την τιμητική της μιας και τα ρολάκια κανέλας ξεχειλίζουν κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίζει!

 

rollss2
Αλήθεια εσύ ήξερες ότι η κανέλα:

• ελέγχει τα επίπεδα γλυκόζης αίματος
• βοηθάει στη διατήρηση της ευαισθησίας της ινσουλίνης
• είναι ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό
• έχει αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες

Η κανέλα αποτελεί ένα μοναδικό καρύκευμα με σημαντικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, αξιοζήλευτο διατροφικό πλούτο και ιδιαίτερες θεραπευτικές ιδιότητες.Χαρακτηρίζεται θεραπευτική χάρη στα συστατικά που περιέχει με κυριότερη τη σιναμαλδεύδη.

{Πηγή: http://www.thetoc.gr/}

Μετά από όλα αυτά πως να μην την έχεις στην κορυφή των προτιμήσεων σου? Ας ξεκινήσει η νέα χρόνια με άρωμα κανέλας, πολύ θετική σκέψη και ρολάκια κανέλας!!!!

rolls1
Yummy Cinnamon Rolls
( Για 15-20 ατομικά ρολάκια κανέλας)

  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 250 ml. γάλα φρέσκο πλήρες
  • 160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 1/2 κ.γλ. βανίλια υγρή ή βανιλίνη
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 90 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την γέμιση:

  • 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 1/2 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη
  • 3 κ. σουπ. βούτυρο λιωμένο και χλιαρό

Για το γλάσο ζάχαρης:

  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2-3 κ. σουπ. γάλα φρέσκο
  • 1/2 κ.γλ. βανίλια υγρή ή βανιλίνη

Διαδικασία:

  1. Σε ένα μεταλλικό σκεύος ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη, ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, δηλαδή για περίπου 3-5 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε κατά μέρος.
  2.  Σε ένα άλλο μεταλλικό σκεύος ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά (προσοχή όχι να κάψει!!). Παράλληλα σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την μαγιά. Αδειάζουμε το γάλα και αφήνουμε για 2-3 λεπτά να λιώσει η μαγιά, στην συνέχεια ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  3. Ενσωματώνουμε το μείγμα βουτύρου – ζάχαρης, τα αυγά χτυπημένα, την βανίλια μαζί με το αλάτι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
  4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα. Χρησιμοποιούμε το χέρι μας για πιο ευκολία. Η ζύμη που θα προκύψει θα πρέπει να κολλάει ελαφρώς στο χέρι και να στέκεται. σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και επιπλέον με μια καθαρή πετσέτα.
  5. Αφήνουμε την ζύμη να διπλασιαστεί για 2-2 1/2 ώρες.
  6. Μόλις η ζύμη φουσκώσει, την μεταφέρουμε προσεκτικά σε μια ελαφρώς καθαρή και αλευρωμένη επιφάνεια, πλάθουμε σε μπάλα και με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε σε μακρόστενο φύλλο πάχους περίπου μισού εκατοστού.
  7. Ετοιμάζουμε την γέμιση: Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη με την κανέλα. Σε ένα μικρό μεταλλικό σκεύος ζεσταίνουμε σε το βούτυρο ελαφρώς να λιώσει και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης. Πασπαλίζουμε με την κανελο-ζάχαρη ομοιόμορφα την επιφάνεια και ρολλάρουμε από κάτω προς τα πάνω την ζύμη μέχρι να σχηματιστεί ένα μεγάλο ρόλο.
  8. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε σε κομμάτια και τα μεταφέρουμε προσεκτικά σε πυρίμαχο σκεύος ή σε ένα ταψί. Τοποθετούμε τα ρολά σε απόσταση μεταξύ τους γιατί κατά το ψήσιμο θα φουσκώσουν.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 βαθμούς Κελσίου για 12-15 λεπτά,τα ρολάκια θα έιναι έτοιμα όταν θα έχουν πάρει χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 1,5 ώρα.
  10. Ετοιμάζουμε το γλάσο: Σε ένα μπολ ρίχνουμε και τα 3 υλικά και με την βοήθεια ενός αυγογδάρτη, το γλάσο θα πρέπει ρευστό. Με ένα κουτάλι της σούπας γαρνίρουμε την επιφάνεια.

Ariadne’s Notes/Tips:

  • Τα ρολάκια μπορούν να διατηρηθούν 3-4 ημέρες. Ιδανικά θα πρέπει να καταναλωθούν την ίδια μέρα. Μετά την πρώτη μέρα διατηρούνται στο ψυγείο, μέσα σε τάπερ ή σε διάφανη μεμβράνη.
  • Μπορούμε να αντικατατήσουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με αλεύρι μαλακό
  • Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε τους χρόνους διπλασιασμού της ζύμης και ψησίματος για πιο σωστό αποτέλεσμα.
  • Τα ρολάκια κανέλας είναι ιδανικά για πρωινό, για πάρτυ, ως συνοδευτικό μαζί με τον καφέ ακόμα και ως σνακ.

Καλή Επιτυχία!

Love,
Αριάδνη.

Advertisements

Tagged: , , , , ,

One thought on “Yummy Cinnamon Rolls

  1. dolmadaki January 25, 2017 at 9:42 pm Reply

    τελεια!!! και οι φωτογραφιες εξαιρετικες!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: