Je t’aime cupcakes

roses2

Λίγο πριν ξεκινήσει η πιο ερωτική εβδομάδα του Φεβρουαρίου, λίγο πριν φορέσουμε τις αποκριάτικες στολές μας… γιατί όπως σου είπα και στην προηγούμενη ανάρτηση, ο Φεβρουάριος είναι ένας μήνας που τα έχει όλα! Μια δόση τρέλας λοιπόν δεν θα ήταν και τόσο κακή ιδέα, το ζητούμενο όμως είναι να περνάς καλά με τον εαυτό σου πρωτίστως αλλά και φυσικά με τους φίλους/φίλες σου, να γελάς δυνατά και συχνά, να χρησιμοποιείς το χιούμορ σαν ασπίδα προστασίας, να προσπερνάς γρήγορα τις ατέλειες που συναντάς γύρω σου, να λες ευχαριστώ και να δίνεις που και που κανένα φιλί στην μαμά για το έχει ανάγκη!!

Και τώρα ευχάριστα νέα Νο1 !!!

Την προηγούμενη εβδομάδα προετοιμαζόμουν πυρετωδώς για τα καινούρια μου projects, που για να είμαι ειλικρινής, όλον αυτό τον καιρό μου έχουν δώσει απίστευτη ενέργεια και δύναμη  στο να προχωράω μπροστά και να ονειρεύομαι. Σε λιγότερο από μια εβδομάδα θα παρουσιάσω για πρώτη φορά την καινούρια μου συλλογή με ρετρό ποδιές και αξεσουάρ ζαχαροπλαστικής. Ναι, είναι αλήθεια! Το ονειρευόμουν πάρα πολύ καιρό, το σχεδίασα και τώρα ήρθε η ώρα να το υλοποιήσω. Με φόντο τις δεκαετίες του ’40 και του ’50, νεαρές και μη κυρίες, δεσποινίδες, λάτρεις της ζαχαροπλαστικής, ονειροπόλες, ερωτευμένες με την φιλοσοφία εκείνης της εποχής θα προβάρουν αλλά και θα αποκτήσουν αν θέλουν μια από τις ποδιές των ονείρων τους. Η σειρά έχει τίτλο ” Let’s Bake!” και στο άμεσο διάστημα θα δημοσιευτούν και επίσημα φωτογραφίες για να τις καμαρώσεις!!

Για όλους εσάς που με ακολουθείτε και με παρακολουθείτε δίνουμε ραντεβού την Κυριακή 19/02  στο Uberdooze, στην Θεσσαλονίκη!

16300166_1450878681590839_5272608126446921131_o
Ευχάριστα Νέα Νο2!!!

winwin

Αύριο θα τρέξει σούπερ διαγωνισμός στο μπλογκ, για 1 μόνο ημέρα!!!
Κι έτσι 3 πολύ τυχερά κορίτσι θα κερδίσουν από 1 κόσμημα η κάθε μια φτιαγμένο με πολύ αγάπη από τα κορίτσια του Handmade Make it.
Πρόκειται για την Ανίτα και την Νίκη, που αποφάσισαν πριν λίγο καιρό να ενώσουν τις δυνάμεις τους,φτιάχνοντας τον δικό τους προσωπικό χώρο μέσα από τον οποίο σχεδιάζουν, δημιουργούν και πλάθουν κοσμήματα δίνοντας τους την δική τους προσωπική πινελιά και αισθητική.
Η πρώτη αίσθηση που έχεις όταν μπαίνεις στο ατελιέ είναι τόσο ζωηρή, όμορφα απαλά χρώματα, κομψή αισθητική, γλυκιά αύρα. Αυτός είναι ο κόσμος τους, στο Handmade Make it, θα βρεις υπέροχα κολιέ, βραχιόλια με ημιπολύτιμους λίθους, σκουλαρίκια, προτάσεις για δωράκι, ιδέες για βάπτιση και τόσο άλλα, για περισσότερες πληροφορίες & παραγγελίες μπορείς να κάνεις κλικ εδώ.

Ο νικητή/τρια που δεν θα επικοινωνήσει εντός 2 ημερών μαζί μου, χάνει την συμμετοχή του και η κλήρωση επαναλαμβάνεται ώστε να προκύψει νέος νικητής/τρια.

Σας ευχαριστώ και καλή επιτυχία σε όλους & όλες!!!

roses3
Je t’aime cupcakes
{ Ψήσιμο: 20′-25′ , 16 ατομικά cupcakes }

  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 70 ml. ηλιέλαιο καλής ποιότητας
  • 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 αυγά φρέσκα
  • 1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ.γλ. κάρδαμο σε σκόνη (προαιρετικά)
  • 200 γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά (1 κεσεδάκι)
  • 100 γρ. φιστίκι Αιγίνης
  • 1 κ.γλ. κορν φλάουρ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 3/4 κ.γλ. σόδα σε σκόνη
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής πράσινο 3-4 σταγόνες
  • 250 φυτική κρέμα γάλακτος

Διαδικασία:

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 175-180 βαθμούς Κελσίου (στον αέρα πάνω-κάτω).
  • Στον κάδο του μίξερ ρίχνεις, το βούτυρο, την ζάχαρη και τα αυγά και χτυπάς με το σύρμα για 4-5 λεπτά περίπου, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
  • Χαμηλώνεις την ταχύτητα και προσθέτεις το γιαούρτι, συνεχίζεις για λίγα λεπτά ακόμα.
  • Σταματάς το μίξερ. Κοσκινίζεις το αλεύρι,το μπείκιν πάουντερ και την σόδα. Ρίχνεις στο μούλτι τα φιστίκια Αιγίνης μαζί με το κορν φλάουρ και χτυπάς μέχρι να γίνουν πούδρα.
  • Αδειάζεις στο μείγμα όλες τις σκόνες, το ξύσμα, την βανίλια και το χρώμα και χτυπάς για λίγα λεπτά ακόμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να προκύψει μια λεία και αφράτη ζύμη.
  • Τοποθετείς θήκες για cupcakes, στην κατάλληλη φόρμα και με ένα κουτάλι της σούπας αδειάζεις το μείγμα τόσο ώστε να καλύπτει τα 3/4 της κάθε θήκης.
  • Ψήνεις για 20-25 λεπτά. Βγάζεις τα cupcakes από τον φούρνο και τα αφήνεις κατά μέρος μέχρι να κρυώσουν.
  • Χτυπάς την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την μεταφέρεις σε 3 διαφορετικά μπολ, χρωματίζεις με χρώμα ζαχαροπλαστικής και διακοσμείς τα cupcakes χρησιμοποιώντας κατάλληλα κορνέ και μύτες.roses4

Ariadne’s Notes/Tips:

  • Χρησιμοποιούμε κορν φλάουρ, κατά την διάρκεια που χτυπάμε τα φιστίκια Αιγίνης στο μούλτι, προκειμένου να απορροφηθεί η περίσσια υγρασία.
  • Η κρυσταλλική ζάχαρη καλό θα ήταν να μην αντικατασταθεί.
  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και χρώμα σε μορφή πάστας, θα χρησιμοποιήσεις 1/4 κ.γλ.
  • Για να φτιάξεις τα τριαντάφυλλα 3D, μπορείς να βρεις μύτες κορνέ κάνοντας κλικ εδώ.

Καλή Επιτυχία!

Love,
Ariadne.

Advertisements

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: