Ftou Ftou Cupcakes

ftouftou1

Μύρισε Άνοιξη!!
Επίσημα πλέον διανύουμε τον πρώτο μήνα, ο ήλιος μας έκανε την χάρη και βγήκε επιτέλους, ειδικά εδώ στην Θεσσαλονίκη κάποια στιγμή νόμιζα πως δεν θα τον ξαναέβλεπα με τόση συννεφιά! Με ένα σακίδιο στον ώμο, ξεκίνησα περίπατο και ταυτόχρονα στο μυαλό παίζανε διάφορες συνταγές και ιδέες. Τι να ανεβάσω στο μπλογκ, τι άρθρο να βάλω, να έχει σοκολάτα, να είναι νηστίσιμο  ή μήπως να έχει λίγο αρωματάκι από Άνοιξη? ….

ftou2

{ Επίσης (φλασιά), εσείς οι ευαισθητούλιδες προσέξτε λίγο με τις ιώσεις που κυκλοφορούν και τις αλλεργίες. Βάλτε βιταμίνες στην καθημερινότητα σας!! Μην μάθω ότι δεν προσέχετε τους εαυτούς σας!! }
…. τι έλεγα? Ααα ναι, για την βόλτα στο πάρκο, τελικά αφού αποφάσισα για την συνταγή, ο δρόμος με έβγαλε στο σούπερ μάρκετ, το μάτι μου έπεσε πάνω στις φράουλες, εμφανίστηκαν κι αυτές σιγά-σιγά. 
Εντωμεταξύ, αυτό με τις φράουλες δεν το καταλαβαίνω, τις πουλάνε σε συσκευασία των 250 γραμμαρίων, ποιος τους είπε ότι θέλουμε μόνο ένα τόσο δα μικρό καφασάκι? Αρνούμαι, πρώτον γιατί το καφασάκι αυτό το λες ατομικό, σιγά μήνα αφήσεις κανέναν άλλο να πλησιάσει και δεύτερον δεν φτάνει για μια συνταγή. 
Τελικά το πήρα, αναγκαστικά, μύριζαν τόσο όμορφα, άσε που το χρώμα ήταν ξέρεις εκείνο το φραουλένιο το ζωηρό!! (χαχαα!)

Επίσης ο Μάρτιος είναι ο μήνας που δεν θέλεις σε καμία περίπτωση να σε “ματιάσει” κανείς και κυρίως να σε κάψει ο ήλιος, διότι “Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης”  έλεγαν οι Αρχαίοι ημών. Οπότε φτου φτου σκόρδα ή λίγο πιο σύγχρονα Ftou Ftou Cupcakes…

ftou3

Ftou Ftou Cupcakes
{ Ψήσιμο: 15′-20′ , 18 ατομικά cupcakes }

  • 160 γρ. βούτυρο αγελαδινό αλατισμένο
  • 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 αυγά φρέσκα
  • 120 ml. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1 σφηνάκι liquer Μαστίχα με λεμόνι
  • 6 μέτρια λουκούμια κομμένα σε κυβάκια Bariamis Μαστίχα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι (προαιρετικά)
  • 2 κ.γλ. τυρί κρέμα
  • 1 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 ml. φυτική σαντιγί χτυπημένη

Διαδικασία:

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 175-180 βαθμούς Κελσίου (στον αέρα πάνω-κάτω).
  • Στον κάδο του μίξερ ρίχνεις, το βούτυρο, την ζάχαρη και τα αυγά και χτυπάς με το φτερό για 4-5 λεπτά περίπου, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
  • Χαμηλώνεις την ταχύτητα και προσθέτεις το Liquer, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και το τυρί κρέμα και χτυπάς για 2 λεπτά ακόμα.
  • Σταματάς το μίξερ. Κοσκινίζεις το αλεύρι,το μπείκιν πάουντερ και τα ρίχνεις στο μείγμα. Συνεχίζεις το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα. Θα προκύψει μια λεία και αφράτη κρέμα.
  • Τέλος προσθέτεις τα λουκούμια και ανακατεύεις με μια σπάτουλα.
  • Αδειάζεις το μείγμα σε θηκάκια για cupcakes, προσέχοντας να καλύπτει τα 3/4 κάθε φόρμας.
  • Μόλις βγουν από τον φούρνο, αφήνεις σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα τουλάχιστον και ύστερα διακοσμείς με την σαντιγί.Ariadne’s Notes/Tips:
    • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις φαριναπ αντί για αλεύρι για όλες τις χρήσεις, στην ίδια ποσότητα με αυτήν που δίνετε στην συνταγή.
    • Για περισσότερο άρωμα πορτοκαλιού μπορείς να αντικαταστήσεις το ξύσμα λεμονιού με ξύσμα πορτοκαλιού.
    • Η κρυσταλλική ζάχαρη καλό θα ήταν να μην αντικατασταθεί.
    • Τα ριγέ θηκάκια της φωτογραφίας μπορείς να τα βρεις στο Sweebies κάνοντας κλικ εδώ.

    Καλή Επιτυχία!

    Love,
    Ariadne.


Advertisements

Tagged: , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: