Caribbean Cheesecake


Guess who’s back!!!!

After a long time ago.. καλέ ήρθε το καλοκαίρι? Η αλήθεια είναι πως δεν το έχουμε νοιώσει απολύτως
μιας και οι εναλλαγές του καιρού μοιάζουν με τον δείκτη του Dow Jones. Ωστόσο, δεν πτοούμαστε!
Νοιώθω τόσο ήρεμα τώρα που επιτέλους βρέθηκε λίγος χρόνος για να γράψω επιτέλους την συνταγή, να σου πω πως όλο αυτό τον καιρό είχα τύψεις που το μπλογκ παρέμενε ανένεργο. Βάζω τα δυνατά μου και ξεκινώ συστάσεις για το εξωτικό γλυκάκι που θα δεις παρακάτω.

Λίγο πολύ, η Καραϊβική έχει μπει στο σπίτι μας, είτε μέσα από το τηλεπαιχνίδι, είτε από τα πολλά διαφημιστικά που εμφανίζονται μπροστά μας, λίγο πολύ όλοι έχουμε ανάγκη να ταξιδέψουμε, να περάσουμε ξέγνοιαστες στιγμές ή έστω να νοιώσουμε λίγο το καλοκαίρι, γιατί ξέρω πως υπάρχεις κι
εσύ που δεν έχει άδεια το καλοκαίρι και σε ψυχοπλακώνει όλο αυτό.
Όμως υπάρχει λύση, να την ακριβώς εδώ, τι κάνεις?

  1. Πετάγεσαι μέχρι το κοντινό σούπερ μάρκετ- μπακάλικο-ψιλικατζίδικο.
  2. Ψωνίζεις τα απαραίτητα υλικά (Low -Budget).
  3. Ξεκινάς να ετοιμάζεις την συνταγή (Όχι δεν θα χρειαστεί φούρνος!).
  4. Καλείς φίλους στο σπίτι και τους προσφέρεις μια “νότα” Καραϊβικής.
  5. Ξεκινάς τώρα, μην χάνεις χρόνο !!(Έλα , εγώ θα στα λέω? χαχαχ)

Για το συγκεκριμένο εύκολο cheesecake επέλεξα ως βάση να χρησιμοποιήσω παξιμαδάκια / μπουκίτσες από την εταιρεία Nτουρουντού. Ο φούρνος Ντουρουντούς, βρίσκεται στην χώρα των πανέμορφων Σφακιών, αποτελείται από απλούς παραδοσιακούς ανθρώπους που με μεράκι έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν εκείνες τις γεύσεις που θυμίζουν τα παιδικά χρόνια , φέρνουν μνήμες και αρώματα  από τον ευλογημένο μας τόπο. Η ιστορία για το πως δημιουργήθηκε ο φούρνος είναι συγκινητική.

Αποτελεί μια καθαρή οικογενειακή επιχείρηση για αυτό και η ποιότητα είναι υψηλή. Αν και όλες οι
γεύσεις είναι ξεχωριστές, εγώ επέλεξα για την συγκεκριμένη συνταγή τις “Αμυγδαλο-μπουκίτσες”, οι οποίες θρυμματίζονται πολύ εύκολα, έχουν έντονα κομμάτια αμυγδάλου μέσα και είναι πολύ τραγανές (Βέβαια οι μισές φαγώθηκαν πριν μπουν στο μουλτι!). Για να μάθεις περισσότερα για τα προϊόντα
μπορείς να επισκεφτείς την προσωπική τους ιστοσελίδα κάνοντας κλικ εδώ. 
Επίσης τα προϊόντα μπορείς να τα προμηθευτείς από όλα τα μεγάλα παντοπωλεία και ντελικατέσεν, αν ψάχνεις κάποιο κοντά στην γειτονιά σου, μπορείς να επικοινωνήσεις και μέσω Facebook κάνοντας κλικ εδώ.

Φυσικά μιλώντας για εξωτικά γλυκά και γενικώς για δροσερές γεύσεις, μπορείς να κάνεις κλικ εδώ,
και να βρεις την συνταγή μου για τα πανεύκολα σοκολατάκια καρύδας ή αλλιώς Bounty.
Πίστεψε με θα τα λατρέψεις!!

Caribbean cheesecake
(Για 12-14 ατομικά βαζάκια)

Για την βάση:

  • 70 γρ. βούτυρο λιωμένο ανάλατο
  • 1 συσκευασία Αμυγδαλο-μπουκίτσεςΓια την κρέμα:
  • 320 ml. γάλα φρέσκο πλήρες
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 120 γρ. ζάχαρη απλή
  • 200 κρέμα γάλακτος light 18% fat
  • 1 1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 40 γρ. ανθός αραβοσίτου βανίλια
  • 100 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
  • 1 ολόκληρο μάνγκο καθαρισμένο
  • 500 γρ. φράουλες καθαρισμένες
  • 80 γρ. τριμμένη καρύδαΔιαδικασία:
  • Λιώνεις το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, να κάψει όχι να βράσει. Στο μούλτι θρυμματίζεις τα παξιμαδάκια. Ενώνεις τα δύο υλικά σε ένα μπολ ανακατεύοντας μέχρι το βούτυρο να απορροφηθεί πλήρως.
  •  Γεμίζεις μικρά μπολ ή βαζάκια με την βάση από το μπισκότο. Ετοιμάζεις την κρέμα. Τοποθετείς
    ένα κατσαρολάκι πάνω στην φωτιά και ρίχνεις την μισή ποσότητα από το γάλα, την ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και την βανίλια. Ανακατεύεις σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να κάψει το υγρό και
    να λιώσει πλήρως η ζάχαρη.
  • Κατεβάζεις από την φωτιά. Αναμειγνύεις σε ένα μπολ πολύ καλά το υπόλοιπο γάλα, με το άνθος αραβοσίτου και τους κρόκους μέχρι να διαλυθούν πλήρως.
  • Τοποθετείς ξανά το σκεύος στην φωτιά και ενσωματώνεις το μείγμα κρόκων-γάλακτος, ανακατεύεις μέχρι να πήξει ελαφρώς η κρέμα και να στέκεται, χρησιμοποιώντας για ευκολία έναν αυγογδάρτη.
  • Αδειάζεις την κρέμα μέσα σε γυάλινο πυρέξ ή μπολ και την σκεπάζεις με διάφανη μεμβράνη. Τοποθετείς στο ψυγείο για 3-4 ώρες να σφίξει. Μόλις παρέλθει ο χρόνος, χτυπάς την κρέμα με το τυρί χρησιμοποιώντας μίξερ. Αυτό το κάνουμε για αφρατέψει ή κρέμα αλλά και για να γίνει πιο πλούσια. Τέλος προσθέτεις τα φρούτα κομμένα σε μικρά κυβάκια και ανακατεύεις.
  • Αδειάζεις την κρέμα σε ίσες μερίδες στα μπολ,  εν συνεχεία γαρνίρεις με τριμμένη καρύδα και σερβίρεις.

Ariadne’s Notes/Tips:

  • Χρησιμοποιούμε ανθό αραβοσίτου ώστε να βοηθήσουμε την κρέμα να πήξει πιο γρήγορα, αν δε έχουμε μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με κορν-φλάουρ.
  • Η κρυσταλλική ζάχαρη καλό θα ήταν να μην αντικατασταθεί.
  • Η κρέμα διατηρείται έως και 3 ημέρες εντός ψυγείου.
  • Τα υλικά για το food styling θα τα βρείτε στο Sweebies, κάνοντας κλικ εδώ.

Καλή Επιτυχία!

Love,
Ariadne.

Advertisements

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: